Tekstvak: B C    V L I S S I N G E N

Basketball  Combinatie  Vlissingen

Tekstvak: Home
Tekstvak: Info
Tekstvak: Teams
Tekstvak: Programma
Tekstvak: Uitslagen
Tekstvak: Standen
Tekstvak: Verslagen
Tekstvak: Sponsoring
Tekstvak: Foto’s
Tekstvak: Verjaardagen
Tekstvak: Archief
Tekstvak: Links

 

VERSLAGEN 2010-2011

 

Weekend 15 mei:

 

Heren 2: Tantalus - BC Vlissingen 2 85-71

De laatste wedstrijd van het seizoen was tegen de kampioen Tantalus uit in Eindhoven. De heren van BC Vlissingen 2 kwamen goed uit de startblokken en namen een 0-7 voorsprong. Dan kwam Tantalus op stoom en na zes minuten kwamen ze voor het eerst op voorsprong 15-13. Maar BC Vlissingen klampte aan en tegen een hoog schotpercentage was de stand aan het einde van het eerst kwart 25-26. Ook in het tweede kwart gaven de teams elkaar niet veel toe, pas in de laatste twee minuten door twee driepunters van Mike maakten we een klein gaatje. Ruststand 43-47. De tweede helft begon Tantalus zeer geconcentreerd en lieten ze zien waarom ze de terechte kampioen van dit seizoen zijn. Vlot combinerend en scherp verdedigend gaven ze BC Vlissingen nauwelijks kans om in de wedstrijd te blijven, waardoor het verschil aan het eind van het derde kwart 63-52 was. Het vierde kwart was hierdoor een formaliteit, maar BC Vlissingen gaf zich niet zomaar gewonnen. Dichter dan 6 punten werd niet meer gekomen, waarna Tantalus het geroutineerd uitspeelde: 85-71.

Scores: Mike 16, Raylin 13, Ronny 12, Rajinder 10, Abdul 8, Rajan 8 en Patrick 4.

 

Weekend 8 mei:

 

Meisjes U22: Tenderfeet - BC Vlissingen 54-68

In de laatste wedstrijd van dit seizoen ontbraken er door diverse omstandigheden 5 speelsters, waardoor er precies 5 speelsters overbleven en er met een echt U18-team naar Heeswijk-Dinther werd afgereisd.

BC Vlissingen had aanvallend veel moeite met de zone van het fysiek veel sterkere Tenderfeet. Maar door fast breaks van Manisha nam BC Vlissingen toch een 6-15 voorsprong. De thuisfluiters brachten Tenderfeet echter weer terug in de wedstrijd door in de eerste helft 20 vrije worpen aan de thuisploeg te geven. De ruststand werd daardoor 30-33 en bij BC Vlissingen liep er toen al één speelster met 4 P’s en twee met 3 P’s.

Na de pauze liep BC Vlissingen uit naar 37-44, maar toen moest Nicole er met 5 P’s uit met nog 12 minuten te spelen. BC Vlissingen ging op balbezit spelen, waardoor Tenderfeet gedwongen werd om te gaan pressen. Manisha en Mims dribbelden daar makkelijk doorheen, waardoor BC Vlissingen met vier man verder uitliep. Charmey scoorde 6 punten op rij, maar liep toen ook tegen haar 5e P aan. Zelfs met drie man slaagde Manisha er nog in om te scoren, waardoor een prima 54-68 zege werd behaald.

De meisjes zijn de (halve) competitie geëindigd met 8 overwinningen en slechts 1 nederlaag. Ze hebben daardoor evenveel verliespunten als Tracks, maar doordat ze daartegen een beter onderling resultaat hebben geboekt, mogen ze zich het sterkste team van deze klasse noemen en promoveren naar de hoofdklasse.

Scores: Manisha 31, Mims 15, Serena 9, Charmey 8 en Nicole 5.

 

Weekend 23 april

 

Heren 1: BV Penta - BC Vlissingen 64-63

De basketballers van BC Vlissingen hebben in Drachten de eerste promotiewedstrijd tegen Penta met 64-63 verloren. Deze minimale nederlaag biedt voldoende perspectief om aanstaande zondag in de thuiswedstrijd de promotie veilig te stellen.
Gesteund door een flink aantal supporters begon BC Vlissingen sterk aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een 13-23 voorsprong. Penta kwam daarna op stoom en bij 25-25 kwamen de Friezen langszij. BC Vlissingen was even van slag, waardoor de thuisploeg ging rusten met een 37-30 voorsprong.
Na de pauze kwam BC Vlissingen weer dichterbij tot 41-37, maar vervolgens drukte Penta via een serie driepunters door naar 58-43. BC Vlissingen gaf zich echter niet gewonnen en knokte terug tot 60-58. In de slotminuten waren er nog winstkansen voor BC Vlissingen, maar Penta trok met 64-63 aan het langste eind.
Scores: Dorde 15, Dennis 10, Michel 10, Stefan 8, Allard 8, Sjors 5, Benjamin 4, Raylin 2 en Emilio 1.

 

Weekend 16 april

 

Heren 1: BC Vlissingen - Pendragon 93-58 (foto’s)

BC Vlissingen begon gretig aan de wedstrijd tegen Pendragon, waarvan de vorige keer pas na verlenging was gewonnen Via een hoog schotpercentage werd direct een 14-3 voorsprong genomen. Het eerste kwart eindigde met 20-11. In het tweede kwart ging de scoremachine op volle toeren door, waardoor de rust aanbrak bij 50-26. Na de hervatting ging Pendragon gelijk op tot 68-43. Een nieuwe tempoverhoging zorgde voor 92-49, waarna de Tilburgse ploeg in de slotfase nog wat terug mocht doen. Eindstand 93-58.

Scores: Dennis 18, Stefan 16, Michel 13, Dorde 12, Sjors 10, Emilio 9, Allard 8, Raylin 4 en Patrick 3.

 

Dames 1: JRC Boxtel - BC Vlissingen 48-55 (foto’s)

In Boxtel kwam BC Vlissingen uitstekend uit de startblokken. Verdedigend functioneerde de 1-3-1-zone erg goed en aanvallend werd vlot gecombineerd. Dit resulteerde in een 8-21 voorsprong. Daarna sloeg de vermoeidheid toe bij BC Vlissingen, dat over slechts zes speelsters kon beschikken. JRC kwam daardoor terug en nam net voor de pauze een 29-24 voorsprong. Na de hervatting trok BC Vlissingen het initiatief weer naar zich toe en nam de leiding weer over: 33-40. Ook nu ging de voorsprong weer verloren en bij 48-42 leek de zege in Boxtel te blijven. BC Vlissingen perste er echter een eindsprint uit en dankzij een 0-13 run werd een zeer verrassende 48-55 overwinning geboekt.

Scores: Melanie 16, Nanon 15, Linda 9, Dorien 8, Elisa 7 en Mims 0.

 

Heren 2: JRC Boxtel - BC Vlissingen 2 81-57 (foto’s)

Verre van compleet en fit reisden de heren van BC Vlissingen 2 met invalcoach Benjamin Steenbeek vrijdagavond af naar Boxtel. Daar wachtte een zeer gemotiveerde tegenstander, omdat BC Vlissingen de thuiswedstrijd gewonnen had en de titelkansen voor Boxtel vergooide. JRC Boxtel liep dan ook snel uit naar een voorsprong van 15-7 na zes minuten. Door om te schakelen naar een full court press wist BC Vlissingen zoveel balverlies af te dwingen en scores te maken waarmee het eerste kwart eindigde in 16-16. Het tweede kwart begon Boxtel weer sterk, de press van BC Vlissingen werkte niet goed en aanvallend liep het niet meer, waardoor Boxtel de voorsprong snel kon uitbouwen tot een comfortabele 43-28 ruststand. Ook na rust was BC Vlissingen de eerste minuten aanvallend onmachtig. Vervolgens nog een fikse tegenvaller door het uitvallen van Mike met een enkelblessure. Toch weten de resterende teamgenoten met een uiterste krachtsinspanning en press het verschil in het derde kwart niet verder op te laten lopen, onder meer door vier scores op rij van Abdul: 63-48. Het laatste kwart was eigenlijk een formaliteit, de krachten bij de zes resterende spelers van BC Vlissingen vloeiden weg en Boxtel wisselde en scoorde er lustig op los. Helaas niet opnieuw voor een stunt kunnen zorgen. Eindstand 81-57.

Scores: Mike 14, Abdul 13, Angelo 10, Patrick 8, Rajan 7, Ronny 3 en Benjamin R. 2.

 

Weekend 9 april:

 

Dames 1: BC Vlissingen - Den Dungk 54-65

De Vlissingse dames begonnen goed en namen een 13-7 voorsprong. Tot 22-14 bleef deze voorsprong behouden, maar daarna viel BC Vlissingen stil en kon Den Dungk net voor de pauze voorbij komen: 24-25.  Na de pauze namen de teams om beurten de leiding, maar na 47-46 liet de Vlissingse aanval het opnieuw afweten. Den Dungk liep uit naar 47-58 en gaf dat in de slotfase niet meer weg: 54-65.

Scores: Nanon 16, Elisa 10, Floor 9, Melanie 6, Linda 5, Nayara 3, Dorien 3 en Lizette 2.

 

Heren 2: BC Vlissingen 2 - BC Bladel 83-51

Tegen de hekkensluiter uit Bladel kwam BC Vlissingen 2 goed uit de startblokken. Vlot combineerde ze door naar een 17-8 voorsprong aan het einde van het eerste kwart. Aan het begin van het tweede kwart stokte de productie van de Vlissingers, waardoor Bladel terugkwam na vijf minuten tot 22-20. Met een 'drietje' van Mike werd de score weer op gang getrokken, waardoor we met een stand van 33-22 gingen rusten. Na rust werd het verschil niet groter tot de vijfde minuut. BC Vlissingen schakelde nog een tandje bij en de vermoeidheid begon bij de (zes) bezoekers toe te slaan. Hierdoor werd de marge 56-36 aan het einde van het derde kwart. In het laatste kwart werd met snel aanvallend basketbal de bezoekers nog verder op achterstand gezet, onder meer door enkele fraaie scores van onze junior, Abdul. Vlak voor tijd schoot Rajinder met een mooie driepunter een verdiende overwinning in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen binnen.

Scores: Abdul 16, Mike en Ronny 13, Patrick 11, Angelo en Emilio 8, Rajinder 6, Rajan 4, Benjamin en Raylin 2.

 

Weekend 2 april:

 

Dames 1: BC Vlissingen - JRC Boxtel 52-57

Tegen het op de derde plaats staande JRC gaf BC Vlissingen goed partij. Door scores van Elisa Kuipers bleef de thuisploeg volgen tot 14-16, maar daarna liep de ploeg uit Boxtel uit naar 19-30 bij rust. In de tweede helft liep JRC uit naar 26-49. Vervolgens zette BC Vlissingen aan voor een eindspurt, waardoor het verschil snel kleiner werd. JRC bleef echter overeind en won met 52-57.

Scores: Elisa 13, Nanon 11, Nayara 8, Yolanda 7, Floor 6, Dorien 5 en Linda 2.

 

Heren 2: BC Vlissingen 2 - JRC Boxtel 61-57

Tegen de titelkandidaat en medekoploper uit Boxtel stond BC Vlissingen 2 een zware wedstrijd te wachten. BC Vlissingen startte geconcentreerd en had een kleine voorsprong tot de zesde minuut. Door een aantal driepunters komt JRC Boxtel voorbij en eindigt het eerste kwart in 12-13 voor de bezoekers. Ook het tweede kwart ging lang gelijk op, maar aan het einde liepen de bezoekers toch uit naar 23-29 bij rust. In het derde kwart begint Boxtel scherp, maar door twee driepunters van Rajinder kon BC Vlissingen blijven aanklampen tot halverwege. Vervolgens schakelde Boxtel nog een versnelling bij om hun titelkansen niet in Vlissingen te verspelen. Hierdoor lopen ze uit naar een voorsprong van 37-45 aan het einde van het derde kwart. Het vierde kwart begon voortvarend voor BC Vlissingen, met goede aanvallen en een sterke verdediging weten ze de kloof na zeven minuten te dichten. BC Vlissingen ging daarna door en bouwde op van 7 punten met nog één minuut te spelen. Boxtel speelde inmiddels een full court press en door deze druk kwam Vlissingen er even niet meer uit. Door een snelle score en een aantal vrije worpen kwamen de bezoekers nog terug tot drie punten, maar ook zij maken een aantal fouten. Rajinder en Mike gooiden de wedstrijd vervolgens vanaf de vrije worplijn definitief op slot. Met deze wedstrijd speelde BC Vlissingen zich veilig.

Scores: Mike, Rajinder en Ronny 12, Patrick 9, Niels 7, Angelo 5, Erwin 4, Rajan/Benjamin 0.

 

Weekend 26 maart:

 

Heren 1: Rotterdam 2 - BC Vlissingen 73-63

Klik hier voor het PZC-verslag en hier voor dat van Omroep Zeeland (inclusief interview).

 

Meisjes U22: Tracks - BC Vlissingen 47-37

Tracks begon overdonderend en nam een 12-2 voorsprong, maar BC Vlissingen kwam snel terug tot 12-10. Een tweede tussensprint van de thuisploeg zorgde voor 22-10. BC Vlissingen probeerde te forceren om terug te komen, maar moest toezien dat Tracks de voorsprong vergrootte naar 32-18 bij rust. Na de pauze toonde BC Vlissingen veerkracht, want de ploeg kwam langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. Zeven minuten voor tijd was het verschil terug gebracht tot 41-37 en was weer alles mogelijk. BC Vlissingen slaagde er echter niet meer in te scoren, mede door het uitvallen van Melanie met een enkelblessure. Tracks kon daardoor de zege veilig stellen en won met 47-37. Beide teams hebben nu één nederlaag geleden, maar Tracks slaagde er niet in de 20 punten verschil van de eerste wedstrijd ongedaan te maken.

Scores: Melanie 15, Charmey 8, Anouk 4, Nicole 4, Layla 3, Manisha 2 en Mims 1.

 

Dames 1: Barons - BC Vlissingen 65-38

In Breda konden beide teams moeizaam openingen vinden op het veel te kleine veld. Na het eerste kwart was de stand 8-9. In het tweede kwart bleef er evenwicht tot 19-19, maar via afstandschoten ging de thuisploeg rusten met een 27-19 voorsprong. Na de pauze bleef BC Vlissingen goed volgen tot 31-26, maar daarna was het afgelopen. Barons ging steeds beter schieten, terwijl BC Vlissingen bijna geen bal meer raak schoot. Het verschil liep daardoor snel op, waardoor BC Vlissingen een 65-38 nederlaag moest slikken.

Scores: Nanon 19, Elisa 7, Yolanda 5, Dorien 3, Linda 2, Floor 2 en Nayara 0.

 

Heren 2: Pendragon 2 - BC Vlissingen 2 72-66

Tegen het tweede team van Pendragon begon BC Vlissingen 2 in Tilburg goed en stond na drie minuten 6-10 op het scorebord. Daarna stokte de aanval en kreeg BC Vlissingen in het eerste kwart nog veel schoten, waaronder drie driepunters tegen, wat resulteerde in een stand van 25-19. In het tweede kwart liep het verschil snel op, na de dreiging van buiten, werden nu goed hun lange inside mannen gevonden. Na 6 minuten bedroeg het verschil al 43-24. Toen kon BC Vlissingen de verdediging weer sluiten en zelf weer aanvallend ballen maken. Ruststand 43-35. In de tweede helft wisselde BC Vlissingen van een zone naar een man-to-man verdediging, waarmee Pendragon meer moeite had om te scoren. Hierdoor ging het derde kwart gelijk op tot 59-53. In het laatste kwart liep Pendragon gelijk uit naar 10 punten, omdat BC Vlissingen drie minuten geen score maakte. Dus moesten we in de achtervolging de rest van het kwart. Puntje voor puntje konden we nog terugkomen, maar dichterbij dan zes punten kwamen we niet meer.

Scores: Erwin 17, Ronny 14, Mike 9, Rajinder 9, Niels 9, Patrick 4, Benjamin 2 en Rajan 2.

 

Weekend 19 maart:

 

Heren 1: Lokomotief - BC Vlissingen 70-92

Door de nederlaag van Rotterdam Basketbal vrijdagavond tegen Pendragon moest BC Vlissingen in Rijswijk van Lokomotief winnen om de koppositie van Rotterdam Basketball over te nemen. De betekenis van deze wedstrijd was niet aan de spelers ontgaan getuige de furieuze start. Vanaf de eerste seconde werd er zeer geconcentreerd en in heel hoog tempo gespeeld. Na drie minuten gaf dit een 0-9 stand. Door sterk verdedigend werk leidde Vlissingen na het eerste kwart met 11-28. Een wat minder goed tweede kwart met van Vlissingse kant chaotisch spel bracht de spanning toch weer terug in de wedstrijd. Ruststand 29-39 in Vlissings voordeel. Dit bracht herinneringen terug aan de eerder verloren wedstrijd tegen Lokomotief toen ook een ruime voorsprong in de laatste secondes werd weggegeven. Met dit beeld in gedachten opende BC Vlissingen het derde kwart weer heel sterk. Onder leiding van een zeer sterk spelend trio van Michel, Dorde en Benjamin werd het derde kwart met 44-71 voorsprong afgesloten. Lokomotief probeerde met wisselende verdedigingsvormen het spel nog te ontregelen, maar door tactisch slim te spelen werd ook die hobbel genomen. Eindstand 70-92.

Zondag 27 maart staat de uitwedstrijd tegen Rotterdam Basketbal op het programma. Roba 2 is een pittige tegenstander die het verlies van vrijdagavond tegen Pendragon in eigen huis zeker zal willen goedmaken.

Scores: Dorde 27, Michel 25, Benjamin 18, Allard 10, Emilio 4, Stefan 3, Emilio 3 en Sjors 2.

 

Heren 2: BC Vlissingen 2 - Vlijmscherp 2 74-56

Uit had BC Vlissingen dik verloren, dus was er iets recht te zetten. Het eerste kwart ging gelijk op, maar uiteindelijk wist Vlijmscherp uit te lopen naar 12-15. In het tweede kwart combineerde BC Vlissingen er lustig op los. Zowel de lange mannen inside werden goed gevonden als schoten van buiten vielen. Daarnaast werd er uitstekend verdedigd, waardoor er maar 5 punten door de bezoekers werden gemaakt. Bij rust stond er dan ook een goede marge van 41-20 op het bord. Tot aan de derde minuut na rust ging het weer gelijk op. Daarna plaatsten de bezoekers een demarrage en door over te gaan naar een zone verdediging waar BC Vlissingen geen antwoord op wist werd ook de scoringsdrang van de thuisploeg tot stilstand gebracht. Door een aantal driepunters komen de bezoekers terug tot 8 punten. Door nog een driepunter van Mike blijft het verschil aan het einde van het derde kwart 8 punten: 53-45. In het laatste neemt één van onze invallers van JU18, Abdul Zombra, het team aanvallend op sleeptouw met een aantal fraaie scores. Nu weten we wel de gaten in hun zoneverdediging te vinden en houdt BC Vlissingen zelf ook de verdediging beter gesloten, waardoor de zege niet meer in gevaar komt.

Scores: Ronny 24, Mike 18, Abdul 12, Erwin 6, Rajinder 6, Angelo 4, Benjamin 2 , Jozua 2. en Rajan 0.

 

Dames 1: BC Vlissingen - Attacus 52-80

De twee middenmoters hielden elkaar in evenwicht tot 17-17. Daarna viel BC Vlissingen, dat in deze wedstrijd maar liefst vier centers miste, aanvallend stil. De ploeg uit Veghel profiteerde steeds beter van de gaten in de Vlissingse defensie, waardoor de wedstrijd bij rust al beslist was: 25-47. Na de pauze bleef Attacus domineren, maar bood BC Vlissingen wat meer tegenstand, waardoor de eindstand 52-80 werd.

Scores: Nanon 15, Melanie 11, Nayara 8, Dorien 6, Lizette 6, Mims 4 en Elisa 2.

 

Weekend 12 maart:

 

Heren 1: BC Vlissingen - BS Weert 2 105-76

In een goed gevulde sporthal Baskensburg begon BC Vlissingen overdonderend tegen de naaste concurrent en nam binnen vier minuten een 13-2 voorsprong. De Limburgse formatie knokte zich echter terug in de wedstrijd en nam zelfs een 30-32 voorsprong. Dankzij een sterke slotfase ging BC Vlissingen rusten met een 47-37 voorsprong. In het derde kwart draaide de Vlissingse aanval op volle toeren. Er werden maar liefst 39 punten gescoord, waardoor BS Weert op een onoverbrugbare achterstand werd gezet: 86-55. In het laatste kwart bleef dit verschil gehandhaafd, waardoor het team van coach Arjan de Bruin met 106-75 won.

Hierdoor heeft BC Vlissingen zich definitief geplaatst voor de promotiewedstrijden. Met nog drie wedstrijden te spelen is het verschil met nummer drie zo groot, dat dit niet meer overbrugbaar is. Eind april zal BC Vlissingen samen met een team uit de Eerste divisie A gaan strijden om een plaats in de Promotiedivisie. De tegenstander wordt een van de volgende teams: Penta (Drachten), Orca’s (Urk) of Jugglers (Enschede).

Scores: Dorde 20, Stefan 16, Allard 16, Emilio 15, Michel 15, Benjamin 12, Dennis 6 en Sjors 5.

 

Heren 2: Mannen: WSC - BC Vlissingen 2 76-52

We waren verre van compleet met 6 H2 spelers en aanvullend 3 spelers van de U-18!
De wedstrijd in Waalwijk begon erg rommelig aan beide kanten. Wij hanteerde een box-and-one zone afwisselend met man-to-man defense waar WSC het erg moeilijk mee had. Aan de andere kant kwamen we aanvallend niet echt op gang. Door matig uitboxen van ons....liep WSC uit naar een verschil van een punt of 10
Door enkele driepunters komen we nog terug en verliezen het 1e kwart met een punt of 2. Het 2e kwart begint net zo als het eerste veel foute passes die niet aankomen...dus veel balverlies aan beide kanten. Aanvallend loopt het niet bij ons en bij WSC begint het wel te draaien en zowel inside als outside schieten ze hun ballen raak. Hier hebben we geen antwoord op en de ruststand is 42-30.
3e kwart is erg slap van onze kant....we spelen geen goede aanvallen meer (veel balverlies) en verdedigend laten we veel steken vallen waardoor we achter de feiten aan lopen. WSC loopt verder uit naar een punt of 30. Het 4e kwart is een formaliteit en proberen we de schade zo beperkt mogelijk te houden.
Een verdiende overwinning van WSC....waar onze U-18 spelers zich erg goed staande weten te houden.... en goed speelden!!!!
Scores: Mike 14, Niels 12, Rajinder 10, Amar 6, Jozua 6, Rajan 2 en Angelo 2.

 

Meisjes U22: Quo Vadis - BC Vlissingen 46-89

Nog geen 24 uur na de zege op Tracks moesten de MU22  in Gemert aantreden tegen het op de derde plaats staande Quo Vadis. In de eerste helft trok BC Vlissingen de lijn van de dag ervoor door. Met prima aanvallen werd Quo Vadis volledig overklast: 11-52. Na de pauze moest BC Vlissingen echter de tol betalen voor twee zware wedstrijden in één weekend. Het tempo daalde en verdedigend werd er ook veel ruimte gegeven. Quo Vadis profiteerde daar dankbaar van, waardoor het de tweede helft zowaar gelijk op ging (35-37). De Vlissingse voorsprong kwam echter geen moment in gevaar, waardoor ook deze wedstrijd werd gewonnen.

Scores: Melanie 29, Mims 13, Nicole 13, Charmey 12, Rebecca 10, Manisha 6, Anouk 6 en  Serena 0

 

Meisjes U22: BC Vlissingen - Tracks 63-43

De topper tussen de beide ongeslagen teams ging lang gelijk op. Na 17-18 konden de Limburgse meisjes het tempo niet meer volgen, waardoor BC Vlissingen uitliep naar 34-22 bij rust. In het begin van de tweede helft probeerde Tracks met een press nog terug te komen, maar verder dan 36-26 kwamen ze niet. BC Vlissingen bleef domineren en liep uit naar 57-31. In de slotfase liet BC Vlissingen de teugels vieren, waardoor de eindstand 63-43 werd.

Scores: Melanie 33, Charmey 14, Manisha 8, Anouk 4, Mims 2 , Rebecca 2, Nicole 0 en Layla 0 .

 

Weekend 26 februari:

 

Dames 1: Tantalus - BC Vlissingen 63-64

In Eindhoven nam BC Vlissingen met twee driepunters direct de leiding. Ook Tantalus schoot met scherp, waardoor het eerste kwart werd afgesloten met 21-21. In het tweede kwart liep BC Vlissingen uit naar 25-37, maar de Eindhovense studentes verkleinden het verschil bij rust tot 33-39. Deze marge bleef gehandhaafd tot 43-49. Daarna sloeg de vermoeidheid toe bij BC Vlissingen, dat over slechts zes speelsters kon beschikken. Tantalus nam de het initiatief over en liep uit naar 57-53. BC Vlissingen vond daarna haar tweede adem en kwam weer op voorsprong: 57-62. In de laatste minuut maakte Tantalus nog gelijk bij 63-63, maar in de laatste aanval scoorde Yolanda vanaf de vrije worplijn de winnende treffer: 63-64.

Scores: Yolanda 23, Nanon 15, Linda 8, Melanie 6, Floor 6 en Dorien 6.

 

Meisjes U22: BC Vlissingen - Attacus 52-36

Attacus was duidelijk gekomen om de nederlaag beperkt te houden, want ze gingen direct in een kleine zone staan. BC Vlissingen scoorde weinig, maar doordat de verdediging goed gesloten was, werd het eerste kwart afgesloten met 9-2. In het tweede kwart profiteerde Attacus van een zeer zwakke periode van BC Vlissingen en nam zelfs met 16-22 de leiding bij rust. In het derde kwart stelde BC Vlissingen snel orde op zake (24-24) waarna de Vlissingse meisjes doordrukten naar toch nog een ruime 52-36 overwinning.

Scores: Melanie 15, Layla 9, Anouk 8, Nicole 6, Manisha 6, Mims 4, Rebecca 2 en Serena 2.

 

Weekend 19 februari:

 

Dames 1: BC Vlissingen - Deurne Pioniers 59-54

BC Vlissingen speelde aanvallend een zwakke eerste helft. Alleen Melanie wist gaten in de defensie van Deurne Pioniers te schieten. Omdat de ploeg uit Deurne wel de openingen vond, keek BC Vlissingen de hele eerste helft tegen een achterstand aan. De rust brak aan bij 23-28. Na de pauze kwam BC Vlissingen snel terug tot 27-28, maar Deurne hield stand tot 52-52. Pas in de laatste minuut nam BC Vlissingen een voorsprong en hield deze vast tot het einde: 59-54.

Scores: Melanie 14, Romana 12, Yolanda 11, Nanon 8, Dorien 6, Floor 4, Mims 2 en Linda 2.

 

Heren 1: EBBC 2 - BC Vlissingen 68-95

Zaterdag speelde Vlissingen zijn laatste wedstrijd in de reguliere competitie. Tegenstander dit weekend is Den Bosch. De Bosschenaren bevinden zich in de onderste regionen van de competitie. Afgelopen weken gaat de Bossche formatie echter steeds beter spelen en zijn ze iedere keer dichtbij een overwinning.

Vlissingen begint geconcentreerd aan de wedstrijd. Vooral Dorde schiet met scherp en er wordt dan ook al gauw een voorsprong genomen. Den Bosch is echter niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven en vecht zich terug en verkleint de voorsprong tot een paar punten. In de tweede periode komt Michel los. In enkele minuten schiet hij met een aantal driepunters en een dunk BC Vlissingen naar een comfortabele voorsprong van 13 punten bij rust.

Opdracht in de tweede helft is om snel verder weg te lopen bij de tegenstander. Vlissingen slaagt redelijk in deze opzet. De eerste minuten blijft de voorsprong gehandhaafd. Maar Den Bosch kan het tempo niet meer volgen en Vlissingen loopt uit naar meer dan 20 punten. In de laatste minuten verliest Vlissingen even de concentratie waardoor Den Bosch de achterstand iets draaglijker maakt.

Het laatste kwart is een formaliteit. De wedstrijd wordt gecontroleerd uitgespeeld.
Vlissingen gaat zich nu opmaken voor de laatste vier wedstrijden van de competitie. Over twee weken gaan deze beginnen. Vlissingen mag het hierin opnemen tegen de bovenste vijf teams uit de competitie. Inzet is een plaats bij de beste twee ploegen van de eerste divisie B die recht geeft op de play-offs.

Scores: Michel 34, Dorde 21, Benjamin 14, Sjors 12, Stefan 8, Emilio 5 en Allard 1.

 

Heren 2: BC Vlissingen 2 - Agathos 58-56

Na een flinke afstraffing vorige week nu thuis tegen Agathos. Uit hadden we een benauwde overwinning met 5 punten geboekt. We komen goed uit de startblokken, maar het eerste kwart gaat behoorlijk gelijk op: 13-15. Het tweede kwart begon Agathos scherp en bouwden ze in vier minuten de voorsprong uit tot 13-23. Daarna konden we de bezoekers twee minuten van scoren afhouden en zelf puntje voor puntje terugknokken. Met een eindsprint in de laatste drie minuten konden we de stand nog gelijk trekken bij rust 31-31. Na rust nam Agathos eerst een kleine voorsprong: 36-40. Daarna weten we de kansen goed te benutten en komt Agathos er aanvallend niet aan te pas. We stomen door naar 48-42. Agathos geeft zich nog niet gewonnen en het verschil wordt daardoor niet groter. In de achtste minuut schiet Jeroen in zijn afscheidswedstrijd met een magistrale verre driepunter 56-47 op het bord. Omdat we daarna de basket niet meer kunnen vinden, ruiken de bezoekers kansen. Puntje voor puntje komen ze terug en in de laatste minuut komen ze gelijk 56-56. Vervolgens krijgt Erwin de kans om via vrije worpen de marge weer op twee te brengen vlak voor tijd echter deze worden gemist. Gelukkig hebben we de rebound en wordt er een fout gemaakt. Met nog zeven seconden op de klok nogmaals twee vrije worpen. Ronny benut ze beide en de laatste schotpoging van Agathos rolt gelukkig voor ons van de ring. Hiermee weer een zwaarbevochten zege binnengehaald. Het (afscheids)feestje na afloop in de kantine was gezellig, zeker omdat de dames en heren 1 ook hadden gewonnen.

Scores: Ronny 20, Mike 15, Erwin 11, Rajinder 4, Jeroen 3, Niels 3, Angelo 2.

 

Weekend 12 februari:

 

Heren 1: BC Vlissingen - Lokomotief 86-64 (foto PZC)

Klik hier voor het PZC-verslag.

 

Heren 2: Octopus - BC Vlissingen 2 75-40

Na twee winstpartijen weer een zware wedstrijd voor de boeg. Het eerste kwart stond de verdediging goed en wist vooral Mike de basket goed te vinden, 14-16. Het tweede kwart openen we goed met een driepunter van Benjamin, maar de thuisploeg komt op stoom en in de vijfde minuut komen ze voorbij, want wij scoren zes minuten lang geen bal! Octopus maakt gretig gebruik van ons matige schotpercentage en vele balverlies en rent door naar een 36-24 ruststand. Ook na rust dendert Octopus door, met onder meer 4 driepunters. Wij kunnen alleen met wat vrije worpen terugdoen. Ook met de wisseling van verdedigingsvormen krijgen we geen vat op hun aanval en zelf blijven we zeer slordig spelen tegen ook nog eens een matig schotpercentage, 61-32. In het laatste kwart kunnen we ons een beetje herpakken, het verschil is inmiddels al fors opgelopen en ook de tegenstander laat wat kansen liggen. Aanvallend blijft het onmachtig waarmee een afgetekend verlies het gevolg is: 75-40.

Scores: Mike 22, Jeroen, Niels en Ronny 4, Benjamin en Rajinder 3.

 

Dames 1: BV Souburg - BC Vlissingen 49-35

In de derby nam BC Vlissingen door enkele fastbreaks een 10-14 voorsprong. Daarna hield BV Souburg de defensie goed gesloten en nam via driepunters de leiding over: 21-16. Net voor de pauze werd het verschil beperkt tot 21-20. In de tweede helft wist BC Vlissingen aanvallend de kansen niet te benutten, waardoor BV Souburg uitliep naar 35-25. BC Vlissingen slaagde er niet in om de wedstrijd een andere wending te geven, waardoor BV Souburg eenvoudig met 49-35 won.

Scores: Romana 14, Nanon 10, Yolanda 5, Linda 4 en Melanie 2.

 

Meisjes U22: BC Vlissingen - Tenderfeet 100-24

De meisjes hadden eindelijk weer een wedstrijd en ze hadden er duidelijk zin in. Er werd fanatiek verdedigd en de zone-verdediging van Tenderfeet werd helemaal zoek gespeeld. Pas na 23-0 kon de ploeg uit Heeswijk-Dinther tegen scoren. BC Vlissingen stond bij rust met 46-9 voor en bleef ook na de rust gas geven. In de laatste minuut scoorde Melanie met een driepunter het honderdste punt, waardoor de eindstand 100-24 werd.

Scores: Melanie 37, Layla 17, Mims 16, Manisha 14, Serena 10 en Anouk 6.

 

Weekend 5 februari:

 

Heren 1: Barons - BC Vlissingen 54-70 (foto’s)

Als nummer twee van de ranglijst ging BC Vlissingen op bezoek bij het nog puntloze Barons in Breda. BC Vlissingen begon niet scherp en de bezoekers namen een 4-3 voorsprong. Toen nam BC Vlissingen het heft in handen, Barons wist de laatste 5 minuten niet meer te scoren, en liep uit naar 7-16. In het tweede kwart bouwde Vlissingen de voorsprong snel uit tot 9-21. Daarna scoort ook Barons weer een paar punten, tot de vierde minuut. Door goed verdedigen en matig afwerken door Barons weet Vlissingen Barons weer drie minuten van scoren af te houden. BC Vlissingen pakt een 0-14 run en met een paar scores aan het einde van het kwart van Barons staat er een 22-37 ruststand op het bord. Na rust komt Barons goed uit de kleedkamer met twee scores. Vervolgens hebben zij weer een periode van vier minuten waarin ze niet scoren door het goede verdedigen van BC Vlissingen. Doordat bij BC Vlissingen de schoten van afstand en inside nauwelijks vallen loopt BC Vlissingen dit kwart maar 1 punt uit. In het laatste kwart komt Barons nog terug tot 10 punten, maar BC Vlissingen blijft koel en op de juiste momenten wel de scores maken. Eindstand 54-70.

Scores: Dorde 14, Dennis 13, Michel 13, Stefan 9, Sjors 6, Raylin 6, Emilio 5 en Benjamin 4.

 

Heren 2: BC Eindhoven - BC Vlissingen 2 58-59

De wedstrijd gaat in het begin gelijk op, maar halfweg het eerste kwart weet BC Eindhoven zijn centers goed te vinden en deze konden we maar moeilijk afstoppen. De thuisploeg loopt uit naar 15-8, maar door een driepunter van Rajan komen we weer terug tot 15-11, waarna het eerste kwart eindigt op 19-15. Ook het tweede kwart gaat gelijk op tot de vijfde minuut. Daarna weet BC Vlissingen Eindhoven van scoren af te houden en scoort Mike 2 driepunters en Erwin maakt ook de nodige punten, wat resulteert in een ruststand van 26-33. Eindhoven start geconcentreerd het derde kwart en gooit al hun lengte en gewicht in de strijd. Door twee scores van Erwin kunnen we de voorsprong nog even vasthouden, maar na zeven minuten komt de thuisploeg voorbij. Zowel inside als outside scoort Eindhoven, terwijl wij maar enkele keren weten te scoren. Hierdoor is de stand na het derde kwart weer 46-42 in het voordeel van de thuisploeg. In het laatste kwart knokt BC Vlissingen zich puntje voor puntje terug. Na zes minuten is het weer gelijk 52-52. Eindhoven zet nog een keer aan en loopt uit naar 58-54. Vervolgens schiet Rajinder een driepunter binnen en benut Erwin twee vrije worpen, waardoor we de laatste 25 seconden met 1 punt voorsprong ingaan. Eindhoven krijgt met nog 2 seconden op de klok nog 2 vrije worpen maar mist ze beide. Helaas gaat de rebound verloren, waardoor Eindhoven nog een schotpoging krijgt, maar ook deze wordt gemist. Al met al een zwaarbevochten zege, wat de reis naar Vlissingen een stuk aangenamer maakte.

Scores: Erwin 22, Mike 15, Rajan 9, Ronny 4, Jeroen 4, Rajinder 3 en Angelo 2.

 

Dames 1: Yellow Sox - BC Vlissingen 55-44

In Bakel kon BC Vlissingen aanhaken tot 10-8, maar daarna kon men het hoge tempo van  koploper Yellow Sox niet meer volgen. De Vlissingse ploeg kwam amper meer tot scoren, waardoor de ruststand 29-17 werd. Ook na de pauze begon BC Vlissingen goed, waardoor het verschil werd terug gebracht tot 34-26. Daarna drukte Yellow Sox door naar een beslissende 47-26. In de slotfase mocht BC Vlissingen de stand nog een draaglijker aanzien geven: 55-44.

Scores: Nanon 11, Romana 8, Dorien 8, Linda P. 8, Nayara 5, Melanie 3 en Linda V. 1.

 

Weekend 29 januari:

 

Dames 1: BC Vlissingen - EBBC 57-55

BC Vlissingen speelde een zwakke eerste helft. Tot 16-16 was er evenwicht, maar daarna scoorde de thuisploeg acht minuten niet, waardoor EBBC uitliep naar 16-25. In de slotminuut werd het verschil verkleind tot 21-25. In de tweede helft trok BC Vlissingen direct het initiatief naar zich toe, maar EBBC hield stand tot 39-39. Daarna drukte BC Vlissingen door naar 48-41, maar EBBC kwam nog terug tot 54-53. In de zinderende slotfase trok BC Vlissingen aan het langste eind: 57-55.

Scores: Romana 25, Melanie 17, Dorien 6, Nayara 3, Linda 2, Floor 2, Nanon 1, Lizette 1 en Mims 0.

 

Heren 1: CobraNova - BC Vlissingen 70-73

Zaterdagavond  speelde BC Vlissingen de uitwedstrijd tegen CobraNova. Na de relatief makkelijke overwinning vorige week tegen Attacus was de ploeg uit Vlissingen met veel zelfvertrouwen afgereisd naar Voorburg.  Het zou echter geen makkelijke avond worden.

In de eerste periode gaat het gelijk op. Beide ploegen scoren makkelijk en na vijf minuten is de stand gelijk: 12-12. Cobranova speelt echter veel agressiever en neemt het heft duidelijk in handen. Vlissingen leidt enorm veel balverlies en de Voorburgse mannen lopen heel snel uit. In de tweede periode verandert het spelbeeld helemaal niet. Vlissingen blijft heel slordig spelen en Cobranova straft dit genadeloos af. Een enorme nederlaag dreigt. Bij rust kijkt Vlissingen tegen een 51-33 achterstand aan en een donderpreek van coach Arjan de Bruin volgt in de kleedkamer.

De derde periode begint direct met een driepunter van CobraNova en het lijkt erop dat het wedstrijdbeeld hetzelfde blijft. Vlissingen blijft er echter in geloven en begint langzaam aan een inhaalrace. Het schotpercentage gaat omhoog, verdedigend staat het goed en ook de fastbreaks beginnen te lopen. Vlissingen maakt een 0-12 run en het geloof in een goede afloop komt weer terug.

De vierde periode begint met vijf punten voorsprong voor de thuisploeg (56-51). Ook Cobranova weet het netje weer makkelijker te vinden en na vijf minuten staat er nog steeds een verschil van vijf op het scorebord. Vlissingen zet nog één keer aan en met een laatste krachtsinspanning  neemt Vlissingen de leiding.  Met een driepunter komt CobraNova nog bijna langszij maar Vlissingen beslist de wedstrijd vanachter de vrijeworp lijn en wint met 70-73.

Scores: Dorde 19, Stefan 15, Michel 14, Dennis 13, Benjamin 4, Patrick 4, Emilio 2, Raylin 2 en Sjors 0.

 

Heren 2: BC Vlissingen 2 - Barons 2 78-66

Na zes nederlagen op rij was BC Vlissingen 2 afgezakt naar de 10e plaats op de ranglijst. Als dan de nummer twee Barons uit Breda op bezoek komt, zijn de verwachtingen vooraf niet hooggespannen. We schieten uitstekend uit de startblokken met een 8-0 run na drie minuten. Met snel aanvallend spel weten we zowel inside als met schoten van buiten de basket goed te vinden. Ook de verdediging kon goed dicht gehouden worden. Met behulp van vier driepunters in dit kwart staat er aan het einde van het eerste kwart 27-11 op het bord. In het tweede kwart vinden de bezoekers ook makkelijker de basket en tot de achtste minuut blijft het verschil ongeveer gelijk. In de laatste drie minuten kan BC Vlissingen nog maar één keer scoren en kan Barons de marge nog verkleinen naar 45-32 bij rust.

Na rust komt BC Vlissingen slecht uit de kleedkamer. Onder de basket worden veel ballen gemist en verdedigend is het ook minder scherp. Met twee driepunters komen de bezoekers gelijk terug tot op 7 punten. BC Vlissingen scoort vooral vanaf de vrije worp lijn (9 op 11 dit kwart), maar vanaf de zesde minuut sluit ook de verdediging weer beter: 61-46. In het laatste kwart gooit Barons er nog een schepje bovenop. Met snel en intens spel scoren ze een 0-10 run in de eerste vier minuten. Dan valt eindelijk de eerste score van BC Vlissingen. Het blijft spannend, maar BC Vlissingen weet de punten eindelijk weer eens in huis te houden: 78-66.

Scores: Erwin 23, Rajinder 15, Ronny 13, Angelo 10, Mike 7, Benjamin 3, Jeroen 3, Rajan 2 en Niels 2.

 

Weekend 22 januari:

 

Dames 1: Kimbria - BC Vlissingen 70-64

In Maastricht nam BC Vlissingen met snelle combinaties een 9-23 voorsprong. Kimbria verhoogde vervolgens de druk en kwam via onderscheppingen terug tot 26-31 bij rust. In de tweede helft bleef BC Vlissingen op voorsprong tot 46-53. Tegen de pressverdediging van de Limburgse dames werd daarna veel balverlies geleden en binnen enkele minuten nam Kimbria de leiding over: 59-55. Tot 67-64 bleef BC Vlissingen aanklampen. Doordat drie speelsters met vijf fouten naar de kant moesten, bleef BC Vlissingen met vier speelsters over, waardoor Kimbria de wedstrijd eenvoudig kon uitspelen: 70-64.

Scores: Melanie 18, Nanon 14, Floor 10, Romana 9, Dorien 7, Mims 6 en Linda 0.

 

Heren 1: Attacus - BC Vlissingen 50-83

In deze uitwedstrijd wilde BC Vlissingen revanche nemen voor de thuisnederlaag tegen de ploeg uit Veghel. Destijds werd er met 5 punten verloren. Attacus (niet compleet door blessures) kwam goed uit de startblokken en nam een 4-0 voorsprong. Daarna begint ook BC Vlissingen te scoren, maar ze blijven moeite hebben met het afstoppen van de inside drivende spelers. Aan het einde van het kwart loopt BC Vlissingen toch uit naar een 30-19 voorsprong. In het tweede kwart drukt BC Vlissingen door, onder meer door 10 punten van Michel (waarvan 5 op 6 vrije worpen) naar een 51-32 ruststand. Na rust speelt BC Vlissingen erg rommelig, veel balverlies en matig afwerken lijken Attacus weer geloof in de wedstrijd te geven. De verdediging blijft echter het sterke punt van BC Vlissingen. De thuisploeg maakt maar 9 punten en door 2 driepunters van Sjors staat er aan het eind van het derde kwart 63-41 op het bord. In het vierde kwart komt de overwinning van BC Vlissingen niet meer in gevaar. Aanvallend wordt weer goed gecombineerd en afgemaakt, terwijl de verdediging goed dicht blijft. Domper is het uitvallen in het laatste kwart van Allard met een enkelblessure. Eindstand 83-50.

Scores: Michel 27, Dorde 16, Dennis 8, Sjors 6, Stefan 6, Emilio 5, Allard 5, Patrick 4, Benjamin 3 en Raylin 3

 

Heren 2: Black Eagles 2 - BC Vlissingen 2  72-50

BC Vlissingen 2 kan het eerste kwart lang bijblijven, maar met een 6-0 tussensprint aan het einde van het kwart staat er 18-11 op het bord. Het tweede kwart gaat gelijk op en kan BC Vlissingen de aanvallen van Black Eagles beter afstoppen, waarmee een ruststand van 30-24 wordt bereikt. Na rust schakelen we over naar een zone verdediging en komen we terug tot 2 punten. Daarna zijn we 5 minuten aanvallend onmachtig: veel balverlies door foute passing en een matige afwerking. Black Eagles schiet wel met scherp en plaatst een 12-0 run. Daarna weten Mike en Niels weer te scoren, maar door nog eens drie driepunters van de thuisploeg is het verschil aan het einde van het derde kwart opgelopen tot 53-37. In het vierde kwart komen we onder meer door 2 driepunters van Rajinder nog terug tot 55-47, maar de laatste vier minuten kunnen we aanvallend geen vuist meer maken en scoort Black Eagles er lustig op los. Eindstand 72-50.

Scores: Mike 14, Patrick 10, Niels 10, Rajinder 10, Angelo 6, Benjamin, Rajan en Ronny 0.

 

Meisjes U22: BC Vlissingen - BS Weert 69-48

In de uitwedstrijd had BC Vlissingen weinig moeite, maar nu bleef BS Weert tot 19-21 aan de leiding. Net voor de rust nam BC Vlissingen op voorsprong: 24-21. Na de bleef BS Weert volgen tot 34-31, maar daarna liep de thuisploeg steeds ver weg: 69-48.

Scores:  Melanie 22, Charmey 13, Rebecca 9, Mims 8, Layla 7, Manisha 4, Heather 2, Nicole 2 en Serena 2.

 

Weekend 15 januari:

 

Dames 1: BC Vlissingen - Black Eagles  57-54

BC Vlissingen keek in de eerste helft steeds tegen een kleine achterstand aan. Aanvallend werd in een te laag tempo gespeeld en vanaf de vrije worp lijn liet BC Vlissingen veel punten liggen. Net voor de pauze bracht Nanon haar team toch langszij: 28-28. Na de hervatting was er weinig verschil tot 40-37, maar daarna sloeg BC Vlissingen een kloof: 51-41. Black Eagles kwam toch nog terug tot 55-54, maar in de laatste aanval stelde Lizette de zege veilig: 57-54.

Scores: Nanon 15, Romana 14, Melanie 13, Nayara 4, Linda 4, Lizette 4, Mims 3 en Anouk (uitgevallen met een enkelblessure)  0.

 

Heren 2: BC Vlissingen 2 - WSC  66-79

Om boven de degradatiestreep te blijven was het zaak voor BC Vlissingen 2 om na een aantal verliespartijen weer eens te winnen. WSC uit Waalwijk begon echter scherper aan de wedstrijd, zodat er na 5 minuten al een 8-2 achterstand was opgelopen. Daarna begon Erwin te scoren en door nog twee driepunters van Mike en Raylin kon de schade beperkt blijven tot 14-17 aan het einde van het eerste kwart. Het tweede kwart begint identiek aan het eerste en WSC loopt uit tot 18-27. Vervolgens knokt BC Vlissingen zich weer terug tot 26-27, waarna WSC met onder meer twee driepunters een 8-0 run maakt. Ruststand 35-42. In het derde kwart kunnen we WSC tot de zesde minuut nagenoeg afstoppen met een full court press en de achterstand verkleinen tot 3 punten, 43-46. Daarna valt onze productie stil en vallen er gaten in de verdediging, waardoor aan het einde van het kwart de marge oploopt naar 48-62. Het laatste kwart gaat lange tijd gelijk op, maar halfweg loopt het verschil op naar 19 punten. In de laatste drie minuten kan BC Vlissingen het verschil nog terugbrengen naar 66-79, maar de zege voor WSC komt niet meer in gevaar.

Scores: Erwin 20, Raylin 10, Mike 8, Ronny 7, Rajan 6, Niels en Angelo 5, Benjamin en Patrick 2, Sjoerd 1

 

Weekend 8 januari:

 

Heren 1: BS Weert 2 - BC Vlissingen 88-68

De zeer geroutineerde ploeg uit Weert nam snel een voorsprong door goed gebruik te maken van de sterke centers. BC Vlissingen antwoordde met enkele driepunters en nam bij 13-17 zelfs even de leiding. Daarna zakte BC Vlissingen ver terug door veel onnodig balverlies. BS Weert profiteerde en drukte door naar een 42-31 voorsprong bij rust. BC Vlissingen begon gemotiveerd aan de tweede helft en kwam snel terug tot 45-40. Daarna verhoogden de Limburgers de druk. BC Vlissingen kwam er niet meer aan te pas en de score liep snel omhoog naar 62-42. In het restant van de wedstrijd bleef deze marge gehandhaafd: 88-68.

Scores: Dorde 21, Michel 14, Dennis 10, Benjamin 7, Allard 7, Sjors 3, Raylin 3, Emilio 3 en Stefan 0.

 

Meisjes U22: BS Weert - BC Vlissingen 33-57

De meisjes speelden eindelijk hun tweede competitiewedstrijd. Na een voorspoedige reis en een lange warming-up, werd geconcentreerd aan het eerste kwart begonnen. Verdedigend stond het uitstekend en aanvallend werd vlot gescoord, waardoor het eerste kwart werd afgesloten met een 1-19 voorsprong. In het tweede kwart draaide het een stuk minder waardoor de ruststand 12-25 werd. In het derde kwart werd er tegen de Limburgse zone gemakkelijk gescoord, waardoor de stand opliep naar 17-45. In het laatste kwart werd het spel steeds slordiger, waardoor de eindstand 33-57 werd.

Scores: Anouk 18, Melanie 17, Mims 6, Layla 4, Manisha 4, Serena 2, Rebecca 2, Heather 2 en Nicole 2.

 

Dames 1: Den Dungk - BC Vlissingen 63-68

In Den Dungen begon de thuisploeg flitsend en nam razendsnel een 18-5 voorsprong. Nadat BC Vlissingen van de schrik was bekomen werd de achtervolging ingezet. Bij de rust was het verschil terug gebracht tot 30-26. In de tweede helft bleef Den Dungk op voorsprong tot 43-36, maar dankzij een serie driepunters van Nayara nam BC Vlissingen de leiding over: 45-51. Het slotoffensief van Den Dungk zorgde nog voor veel spanning. Doordat Melanie koel bleef vanaf de vrije worplijn kwam de zege niet meer in gevaar: 63-68.

Scores: Romana 22, Melanie 15, Nayara 9, Linda 9, Floor 5, Lizette 5 en Nanon 3.

 

Heren 2: Bladel - BC Vlissingen 2 77-57

BC Vlissingen 2 begon zwak en keek snel tegen een 10-0 achterstand aan. Het eerste kwart eindigde bij 19-12. Het begin van het tweede kwart was voor de Vlissingers, die via Erwin de achterstand ombogen naar een 19-23 voorsprong. Vervolgens namen de teams om beurten een kleine voorsprong. Bladel leidde bij rust met 31-29, terwijl BC Vlissingen na drie kwarten leidde met 46-48. In het laatste kwart moest BC Vlissingen de tol betalen voor het feit dat ze over slechts zes spelers konden beschikken. Bladel scoorde 25 punten op rij en won afgetekend met 77-57.

Scores: Erwin 25, Mike 17, Jeroen 5, Patrick 5, Angelo 3 en Rajan 2.

 

Donderdag 30 december:

 

Heren 1: Zeemacht - BC Vlissingen 70-55

In deze bekerwedstrijd opende de thuisploeg snel en nam een 7-0 voorsprong. BC Vlissingen kwam tegen de fysieke verdediging van Zeemacht moeizaam tot scoren, mede omdat er veel vrije worpen (totaal 18) onbenut bleven. Omdat de Vlissingse verdediging wel goed stond, kwam BC Vlissingen terug tot 18-15, waarna Zeemacht net voor de rust uitliep naar 31-23.

Na de hervatting vergrootte het team uit Den Helder het verschil naar 46-29. Pas daarna herpakte BC Vlissingen zich en verkleinde het verschil naar 48-36. In het laatste kwart kwam BC Vlissingen terug tot 50-40, maar dichterbij kon het team van coach Arjan de Bruin niet komen. Na 57-47 liep Zeemacht uit naar de verdiende 70-55 zege en mag het nu opnemen tegen het eredivisieteam van WCAA Giants.

Scores: Allard 10, Raylin 10, Stefan 9, Michel 9, Dorde 7, Dennis 4, Sjors 3, Emilio 2 en Benjamin 1

 

Weekend 11 december:

 

Heren 1: BC Vlissingen - Rotterdam 2 70-59 (foto’s)

In de strijd om de eerste plaats kwam BC Vlissingen sterk uit de startblokken en nam snel een 15-6 voorsprong. Rotterdam kwam via hun sterke center terug naar 24-22. Dankzij enkele driepunters bouwde de thuisploeg de voorsprong weer uit naar 39-27 bij rust. Door prima verdedigen liep het team van coach Arjan de Bruin in het derde kwart verder uit naar 53-34. In het laatste kwart gooide Rotterdam er een schepje bovenop en kwam langzaam maar zeker dichterbij tot 58-54. In de laatste drie minuten bleef BC Vlissingen koel vanaf de vrije worplijn, waardoor uiteindelijk een 70-59 zege werd geboekt.

Scores: Michel 12, Dorde 12, Dennis 12, Stefan 11, Allard 8, Benjamin 8 en Sjors 7.

 

Dames 1: BC Vlissingen - Barons 72-61

BC Vlissingen had een uitstekende start. De Bredase press werd via fastbreaks snel opgerold, waardoor de thuisploeg binnen zeven minuten uitliep naar 22-9. Deze voorsprong bleef gehandhaafd tot 30-18, maar daarna stokte de Vlissingse aanval. Barons kon daardoor terugkomen tot 32-30 bij rust. In de tweede helft hielden de teams elkaar in evenwicht tot 42-42, maar daarna sloeg BC Vlissingen toe en liep uit naar 59-44. Barons probeerde via een slotoffensief nog dichterbij te komen, maar omdat BC Vlissingen bleef scoren kwam de zege niet meer in gevaar: 72-61.

Scores: Yolanda 25, Nanon 15, Melanie 14, Romana 13, Lizette 3 en Floor 2.

 

Heren 2: BC Vlissingen 2 - Pendragon 2 48-50

Na twee nederlagen op rij wilden de heren iets rechtzetten. Dit moest dan gebeuren tegen Pendragon 2 uit Tilburg. Het eerste kwart komt moeizaam op gang, na vijf minuten staat er pas een score van 5-1 op het bord. Onder meer door twee driepunters eindigen we het kwart met een voorsprong van 16-11. Het tweede kwart komen we wel goed uit de startblokken en bouwen we de voorsprong uit tot tien punten. Na zes minuten weten we aanvallend de basket niet meer te vinden, waardoor de bezoekers nog terugkomen tot 25-21 bij rust. Ook na rust is BC Vlissingen 2 scorend onmachtig en leiden we veel balverlies, in het hele kwart worden maar 6 punten gemaakt. Aanvallend komt Pendragon steeds meer op stoom en daar hebben we verdedigend geen antwoord op. Zeker na het uitvallen met een serieuze enkelblessure van Sjoerd. Steeds zijn we een stap te laat of komen we reboundend tekort, wat resulteert in 31-39. In het laatste kwart gooit Mike er gelijk een driepunter in. Het kan nog steeds. Met keihard werken en nog een driepunter van Rajinder komen we vier minuten voor tijd terug tot 6 punten. Daarna maakt Pendragon veel fouten waardoor we vrije worpen mogen nemen en bij kunnen blijven. In de laatste minuut gooit Mike er nog een driepunter in, waarmee we op 48-49 komen. Pendragon scoort na een fout vervolgens nog via één vrije worp, waarna de laatste mogelijkheid in de laatste seconde, een verre driepunter van Erwin vanaf eigen helft onfortuinlijk van de ring afrolt. De bezoekers gaan met een 48-50 overwinning terug naar Tilburg. Balen.

Scores: Mike 11, Ronny 9, Angelo 8, Sjoerd 7, Erwin 6, Rajinder 6 en Jeroen 1.

 

Meisjes U22: Barons MU20 - BC Vlissingen 53-66

In Breda speelden de Vlissingse meisjes weer een oefenwedstrijd, omdat er deze maand geen competitiewedstrijden op het programma staan. BC Vlissingen begon sterk en stond na vijf minuten op een 4-14 voorsprong. Omdat daarna vele kansen werden verprutst kon Barons terug komen: 16-15. BC Vlissingen ging toch rusten met een 25-32 voorsprong. In de tweede helft bleef BC Vlissingen kansen missen, waardoor Barons tot 47-49 bleef aanhaken. Pas daarna slaagde BC Vlissingen erin om het verschil duidelijk te maken: 53-66.

Scores: Melanie 21, Anouk 12, Rebecca 8, Layla 8, Mims 6, Serena 4, Nicole 4 en Tineke 3.

 

Weekend 5 december:

 

Heren 1: BC Vlissingen - EBBC 2 91-51

Klik hier voor het PZC-verslag.

 

Weekend 27 november:

 

Heren 2: Vlijmscherp/SVH 2 - BC Vlissingen 2 75-60

Tegen het nog puntloze Vlijmscherp/SVH 2 beginnen we scherp aan de wedstrijd. We spelen met veel pressie op de bal....daar heeft Vlijmscherp veel moeite mee en maken wij daardoor makkelijke scores. Aanvallend zoeken we geduldig naar openingen in hun zone-verdediging. Dan stokt het aanvallend bij ons en verdedigend laten we steken vallen...waardoor Vlijmscherp weer snel terug komt... hierdoor wordt het 1e kwart afgesloten met een 18-13 voorsprong voor de thuisploeg. In het 2e kwart speelt BCV aanvallend heel slordig en gehaast waardoor we steeds fastbreaks tegen krijgen. En staat het binnen een mum van tijd 30-19 voor Vlijmscherp. Dan begint het bij ons verdedigend te lopen en aanvallend scoren we inside onze punten. Waardoor het kwart wordt afgesloten met een 30-28 rust stand.

De 2e helft starten we niet goed en aanvallend kiezen we steeds de moeilijke optie... We maken veel turn-overs en lopen steeds achter de feiten aan. Hierdoor zijn we steeds een stapje te laat in de verdediging en het 3e kwart wordt afgesloten met een 60-41. Het 4e kwart is een formaliteit.... aanvallend kunnen we geen vuist meer maken en bij Vlijmscherp/SVH vliegen alle (onmogelijke) ballen en makkelijk in. Waardoor  Vlijmscherp/SVH 2 uiteindelijk wint! Eindstand: 75-60

Scores: Raylin 15, Niels 8, Mike 8, Emilio 8, Patrick 6, Radjinder 6, Sjoerd 5, Ronny 2, Angelo 2 en Rajan 0.

 

Heren 1: Lokomotief - BC Vlissingen 94-93

BC Vlissingen reist met een gehavend team af naar Rijswijk, waar ons de uitwedstrijd tegen Lokomotief te wachten staat. BC Vlissingen schiet de startblokken uit, en weet gelijk het initiatief naar zich toe te trekken door aanvallend met scherp te schieten van achter de 3-puntslijn. In het tweede kwart zetten we deze lijn door en lopen we uit naar een voorsprong van 16 punten halverwege de periode. Door een 3-punter vanaf de middenlijn weet Lokomotief het verschil te beperken tot 41-53. Na rust kunnen we onze voorsprong uitbreiden tot 17 punten, daarna krijgen we door het ontbreken van enkele spelers steeds meer problemen inside. Dit zien we terug in de aanval waar onnodig veel balverlies wordt geleden, en er teveel van de aanval wordt afgeweken. Lokomotief verkleint door een buzzer beater hun achterstand tot 5 punten. De vierde periode verloopt het spel vergelijkbaar als de derde periode. Door veel balverlies komt Lokomotief langszij en wordt het een puntje puntje wedstrijd. Met nog 3 seconden te spelen lopen we tegen een achterstand op van 1 punt, en door onze laatste aanval te missen verliezen wij deze uitwedstrijd met 94-93.

Een onnodige en pijnlijke nederlaag, die we snel willen vergeten. Volgend weekend wacht de thuiswedstrijd tegen EBBC. We verwachten dat onze selectie weer compleet zal zijn, en we zijn erg gebrand om deze nederlaag recht te zetten.

Scores: Michel 25, Dorde 19, Allard 17,  Sjors 12, Dennis 8, Raylin 5, Emilio 4 en Patrick 2.

 

Dames 1: Attacus - BC Vlissingen 72-58

In Veghel konden de dames over slechts 5 speelsters beschikken, maar gelukkig hadden de meisjes ook in Veghel gespeeld, waardoor er toch 9 speelsters op het sheet konden worden ingevuld. BC Vlissingen had de verdediging aangepast om de beste speelster van Attacus beter aan te kunnen pakken. Attacus had daar duidelijk moeite mee en omdat de Vlissingse aanval goed draaide leverde het eerste kwart een kleine 17-18 voorsprong op. In het tweede kwart ging Attacus steeds zuiverder van afstand schieten, waardoor ze bij rust een 38-30 voorsprong namen. In de tweede helft begon BC Vlissingen uitstekend en kwam bij 42-42 langszij. Attacus liep met enkele gelukkige noodschoten weer uit naar 56-44. BC Vlissingen kwam nog één keer terug tot 60-54, maar daarna trok Attacus de wedstrijd definitief naar zich toe: 72-58.

Scores: Romana 21, Nanon 14, Melanie 8, Nayara 5, Floor 4, Dorien 2, Mims 2, Anouk 2 en Layla 0.

 

Meisjes U22: Attacus 2 - BC Vlissingen 48-57

Eindelijk mochten de meisjes hun eerste competitiewedstrijd spelen.  In Veghel (de dichtstbijzijnde uitwedstrijd !) was Attacus 2 de onbekende tegenstander. In het eerste kwart hielden de teams elkaar in evenwicht: 15-16. Daarna liep BC Vlissingen uit naar 17-27, maar dankzij enkele driepunters kwam Attacus weer terug naar 28-29 bij rust. Attacus bleef aanklampen tot 36-38, maar daarna sloeg BC Vlissingen het beslissende gaatje : 36-46. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, waardoor de eerste wedstrijd twee punten opleverde, die op de terugweg voor een uitgelaten stemming in het busje zorgden.

Scores: Melanie 25, Mims 13, Anouk 8, Layla 5, Nicole 4, Heather 2 en Rebecca 0.

 

Weekend 20 november:

 

Heren 1: BC Vlissingen - Barons 90-55

BC Vlissingen opende sterk (8-0), maar drukte niet door, waardoor Barons de schade bij rust kon beperken tot 41-30. Direct na de hervatting deelde het team van coach Arjan de Bruin de beslissende tik uit: 55-30. In de rest van de wedstrijd was er daarna ruimte voor fraaie staaltjes basketbal, waar het ruim opgekomen publiek volop van genoot. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een ruime 90-55 overwinning.

Scores: Dorde 24, Dennis 17, Michel 14, Benjamin 10, Emilio 8, Allard 6, Sjors 5, Stefan 4 en Raylin 2.

 

Dames 1: BC Vlissingen - Tantalus 48-45

BC Vlissingen kwam sterk uit de startblokken, wat resulteerde in een 9-0 voorsprong. Tantalus kwam echter terug, waardoor er bij 15-15 weer evenwicht was. Daarna stokte de Vlissingse aanval, waardoor de Eindhovense studentes halverwege een 22-27 voorsprong hadden. In het derde kwart werd prima verdedigd, terwijl het aanvallend beter ging draaien. Hierdoor nam BC Vlissingen weer de leiding: 36-29. Deze marge bleef gehandhaafd tot 45-36, maar het slotoffensief van Tantalus bracht ze in de laatste minuut langszij: 45-45. In de laatste aanval maakte Nanon de winnende punten voor de thuisploeg: 48-45.

Scores: Romana 20, Elisa 9, Yolanda 8, Nanon 5, Dorien 3, Nayara 3, Mims 0 en Tineke 0.

 

Heren 2: BC Vlissingen 2 - Tantalus 46-76

Beide teams begonnen aarzelend, waardoor er na acht minuten 7-7 op het scorebord stond. Daarna kwam Tantalus op toeren en liep via afstandschoten uit naar 14-32. BC Vlissingen herstelde zich enigszins en bracht de ruststand op 24-33. In het derde kwart drukte de koploper door naar 33-56. BC Vlissingen kwam tegen de Eindhovense zone bijna niet tot scoren, waardoor er een ruime nederlaag moest worden geïncasseerd: 46-76.

Scores: Mike 13, Niels 11, Raylin 7, Ronny 6, Patrick 4, Sjoerd 2, Jeroen 2 en Angelo 1.

 

Weekend 13 november:

 

Meisjes U22: BC Vlissingen - Marathon D2 52-32

Als laatste voorbereiding op de competitie, die voor de meisjes pas op 20 november begint, speelden de meisjes maandagavond tegen dames 2 van Marathon. Omdat Marathon de hele wedstrijd een zone speelde, kon goed geoefend worden tegen deze verdedigingsvorm. Door steals en afstandschoten werd bij rust een 19-8 voorsprong genomen, die na rust werd uitgebouwd naar 52-32.

Scores: Melanie 21, Rebecca 8, Heather 6, Layla 5, Tineke 3, Manisha 3, Anouk 2, Serena 2 en Nicole 2.

 

Heren 1: BC Vlissingen - BV Hoofddorp 82-78

Het team van coach Arjan de Bruin begon erg gemotiveerd aan de wedstrijd tegen een slordig spelend BV Hoofddorp, waardoor de thuisploeg uitliep naar 28-10. De Hoofddorpers, die in de top van de promotiedivisie spelen, herpakten zich enigszins en kwamen terug tot 38-27 bij rust. In het derde kwart sloop BV Hoofddorp dichterbij tot 47-43, vooral omdat BC Vlissingen veel vrije worpen miste. Dankzij een score van eigen helft van Stefan Schrier ging BC Vlissingen het laatste kwart in met een 57-47 voorsprong. BV Hoofddorp gaf nu vol gas en kwam bij 59-58 bijna langszij. In de laatste fase van de wedstrijd bleef BC Vlissingen scoren, waardoor er steeds een minimale voorsprong bleef bestaan. Dit resulteerde uiteindelijk in een fraaie 82-78 zege. In de derde ronde moet De heren nu naar Den Helder om het op te nemen Zeemacht, dat CobraNova met 85-78 versloeg.

Scores: Stefan 16, Dennis 16, Michel 15, Dorde 14, Allard 10, Sjors 5, Benjamin 4, Emilio 2 en Raylin 0.

 

Dames 1: Deurne Pioniers - BC Vlissingen 75-54

In Deurne bleef BC Vlissingen dankzij scores van Yolanda Joosse tot 25-26 op voorsprong, maar via twee driepunters ging de thuisploeg rusten met een 31-26 voorsprong rusten. Na de pauze begon BC Vlissingen erg zwak tegen de zone-verdediging, terwijl de verdediging veel kansen weggaf. Deurne Pioniers liep daardoor gemakkelijk uit naar 48-27. De Vlissingse aanval kwam daarna wel weer tot scoren, maar het verschil bleef gehandhaafd, waardoor de Brabantse ploeg haar eerste zege kon boeken: 75-54.

Scores: Yolanda 17, Nanon 13, Dorien 9, Melanie 6, Astrid 4, Nayara 3, Elisa 2 en Anouk 0.

 

Heren 2: Agathos - BC Vlissingen 2 61-67

Een belangrijke wedstrijd voor beide teams, om de aansluiting met de koploper te behouden. BC Vlissingen 2 reist verre van compleet naar Geertruidenberg. Beide teams begonnen nerveus aan de wedstrijd en kwamen moeizaam tot scoren. Dit breekt BC Vlissingen aan het eind van het eerste kwart op, zodat Agathos kan uitlopen naar een voorsprong van 5 punten: 20-15. Ook in het tweede kwart komt BC Vlissingen eerst nauwelijks aan scoren toe, waarmee de achterstand oploopt tot 9 punten na drie minuten. Vervolgens begint het beter te lopen en speelt BC Vlissingen met meer druk op de bal in de verdediging. De thuisploeg lijdt veel balverlies en scoort in de laatste 6 minuten nog maar 1 keer. Hierdoor een voorsprong van 8 punten van BC Vlissingen bij rust: 27-35. Het derde kwart gaat gelijk op en de voorsprong wordt nog uitgebreid met 1 punt tot 44-53. In het laatste kwart geeft Agathos zich zeker nog niet gewonnen. Met fanatiek verdedigen weten ze de aanval van BC Vlissingen redelijk af te stoppen. Aanvallend gooien ze er vier driepunters in, waarmee ze terugkomen tot 2 punten. In de laatste twee minuten krijgt BC Vlissingen nog 9 vrije worpen, waar het er maar 1 van benut, maar de zege wordt veiliggesteld door een score van Allard. Eindstand 61-67.

Scores: Mike 16, Allard 15, Sjoerd 14, Angelo 8, Ronny 6, Jeroen 5, Rajinder 3 en Rajan 0.

 

Weekend 6 november:

 

Dames 1: BC Vlissingen - BV Souburg 59-49

In de openingsfase hielden de teams elkaar in evenwicht, waarna BV Souburg via twee driepunters een 10-14 voorsprong nam. Vervolgens trok BC Vlissingen het initiatief naar zich toe en liep uit naar 27-16. Dat verschil kwam vooral omdat BC Vlissingen in deze fase alle vrije worpen benutte, terwijl BV Souburg slechts 30% raak schoot. Deze marge bleef tot aan de rust gehandhaafd: 34-22. Na de pauze liep BC Vlissingen verder uit naar 44-31, maar daarna stokte de aanval. BV Souburg rook haar kans en met goed uitgespeelde aanvallen kwamen de Souburgse vrouwen terug tot 50-46. Dichterbij konden zij niet komen, omdat er teveel vrije worpen werden gemist. BC Vlissingen kon daardoor de zege veilig stellen: 59-49.

Scores: Romana 19, Yolanda 11, Melanie 9, Nanon 9, Floor 6, Elisa 3 en Mims 2.

Klik hier voor het PZC-verslag.

 

Heren 2: BC Vlissingen 2 - Octopus 72-64

BC Vlissingen 2 speelde een zeer spannende wedstrijd tegen Octopus. De thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om het hoge tempo van de ploeg uit Vught bij te houden. Na een gelijk opgaande eerste helft brak de rust aan bij 34-32. Na de hervatting nam Octopus met 38-40 de leiding over, maar een zeer sterke fase van BC Vlissingen bracht 55-44 op het scorebord. Octopus gaf zich niet gewonnen en kwam snel terug naar 64-61. In de slotminuten bleef Rajinder Poetai koel vanaf de vrije worplijn, waardoor BC Vlissingen met 72-64 won.

Scores: Niels 14, Rajinder 13, Erwin 12, Mike 10, Jeroen 8, Sjoerd  8, Angelo 4, Raylin 2 en Rajan 1.

 

Meisjes U22: BC Vlissingen - Volharding 42-34 (foto’s)

Omdat de meisjes van BC Vlissingen pas op 20 november hun eerste competitiewedstrijd spelen, werd er donderdag een oefenwedstrijd tegen Volharding gespeeld. De tien Vlissingse meisjes begonnen heel geconcentreerd aan de wedstrijd en namen een 9-1 voorsprong, die bij de rust was uitgebouwd naar 26-12.

In de tweede helft kwam Volharding dankzij een full court press wat beter in de wedstrijd, maar de Vlissingse zege kwam niet in gevaar: 42-34.

Scores: Melanie 23, Tineke 5,  Anouk 4, Serena 4, Mims 2, Rebecca 2 en Nicole 2.

 

Weekend 30 oktober:

 

Dames 1: EBBC - BC Vlissingen 49-58

In Den Bosch begon BC Vlissingen erg onrustig, waardoor er veel balverlies werd geleden. EBBC kon daardoor tot 15-13 op voorsprong blijven. Daarna ging het bij BC Vlissingen iets beter draaien, waardoor bij rust een 19-24 voorsprong op het bord stond. In het begin van de tweede helft kwam EBBC nog terug naar 24-26, maar daarna sloeg BC Vlissingen de beslissende kloof: 28-45. Dit verschil bleef gehandhaafd tot 36-53, waarna de eerste zege niet meer in gevaar kwam: 49-58.

Scores: Yolanda 19, Romana 18, Nanon 7, Floor 6, Melanie 5 en Dorien 3.

 

Heren 1: BC Vlissingen - Attacus 69-74

Attacus de bezoekers uit Veghel komen goed uit de startblokken en schieten vooral ook van afstand met scherp. Met drie driepunters op rij wordt de wedstrijd gestart. BC Vlissingen herstelt zich half het eerste kwart, maar daarna stokt de aanval. Attacus verdedigt uitstekend en geeft Vlissingen geen kans. Einde eerste kwart 16-22. Ook in het tweede kwart komt BC Vlissingen eerst moeilijk tot scoren door de prima verdediging van de bezoekers. Met een krachtsinspanning en uitstekend verdedigen wordt de marge bij rust verkleind tot 36-40 en is alles nog mogelijk. In het derde kwart gaat het gelijk op, BC Vlissingen scoort vooral van onder de basket, de schoten van buiten willen niet vallen. Eind derde kwart 54-57. Het laatste kwart begint slecht voor de thuisploeg met maar 1 score in de eerste vier minuten. Door scores daarna van Michel Bosters blijft BC Vlissingen in het spoor tot 2 minuten voor tijd. Daarna trekt Attacus de wedstrijd via enkele vrije worpen definitief binnen.

Scores: Michel 17, Dorde 13, Dennis 13, Sjors 11, Benjamin 10 en Stefan 5.

 

Heren 2: Barons 2 - BC Vlissingen 2 84-70

Zonder Erwin, Sjoerd en vaste coach Victor vertrokken we voor de eerste uitwedstrijd naar Breda. Benjamin Steenbeek nam de coaching waar. Na een stroeve start begon het lekker te draaien in het eerste kwart, er werd goed verdedigd en aanvallend kon er goed druk gezet worden en vielen de schoten: 13-19. In het tweede kwart kon BC Vlissingen het goed volhouden tot de 5e minuut toen de kloof naar 9 punten was uitgebouwd. Barons knokte zich echter voor rust nog terug tot een ruststand van 32-35. De tweede helft begint Barons veel feller dan BC Vlissingen, aanvallend schieten ze met scherp en weten ze goed hun lange mannen te vinden. BC Vlissingen is niet bij de les en kan niet eenzelfde intensiteit in hun spel leggen, wat resulteert na vijf minuten in een achterstand van 11 punten! De rest van het derde kwart gaat gelijk op: 60-51. Ook in het vierde kwart is BC Vlissingen aanvallend niet bij machte om in score gelijk te blijven. Barons blijft op inzet de betere waardoor de marge oploopt naar 23 punten. In de laatste minuten van de wedstrijd kan BC Vlissingen de stand nog een iets beter aanzien geven, maar verliest de wedstrijd: 84-70.

Scores: Ronny 19, Robin 9, Mike 8, Raylin 7, Rajinder 7, Niels 5, Patrick 5, Jeroen 4, Angelo 4 en Benjamin 2

 

Weekend 23 oktober:

 

Heren 1:  Pendragon - BC Vlissingen 61-72

In een kille sporthal kwamen de mannen van BC Vlissingen moeizaam op gang tegen de Tilburgse studenten, die het eerste kwart afsloten met een 21-16 voorsprong. In het tweede kwart liet BC Vlissingen een staaltje sterk verdedigen zien. Pendragon scoorde daardoor slechts 7 punten, waardoor BC Vlissingen ging rusten met een 28-31 voorsprong. Na de hervatting bouwde het team van coach Arjan de Bruin de score uit naar een maximaal verschil van 13 punten. Doordat de Vlissingers hun vrije worpen dramatisch slecht namen (slechts 13 rake pogingen van de 32) kon Pendragon aan blijven klampen, maar BC Vlissingen kon deze zwakke wedstrijd toch winnend afsluiten: 61-72.

Scores: Michel 20, Dorde 15, Benjamin 11, Stefan 8, Dennis 6, Allard 5, Sjors 5 en Raylin 2.

 

Weekend 16 oktober:

 

Heren 2:  BC Vlissingen 2 - Eindhoven 85-76

In de tweede (thuis)wedstrijd van het seizoen trad BC Vlissingen 2 aan tegen het nog ongeslagen BC Eindhoven. De bezoekers kwamen met maar 6 man, maar hadden wel veel lengte en ervaring mee. BC Vlissingen startte fel. Met snelle en succesvolle combinaties en afstandschoten en goed verdedigen stond na het eerste kwart een 32-16 stand op het bord. In het tweede kwart drukte BC Vlissingen snel door naar een marge van 26 punten: 45-19. De bezoekers konden zich net voor rust nog wat herstellen, wat resulteerde in een 52-32 ruststand.

Na rust kwam BC Vlissingen niet goed uit de kleedkamer. BC Eindhoven schakelde een tandje bij en maakte beter gebruik van hun lange mannen. Aanvallend stokte het bij de thuisploeg, waardoor het derde kwart verloren ging: 70-59. Aan het begin van het vierde kwart drukten de bezoekers door en kwamen tot op 2 punten (76-74). Na een belangrijke score van Erwin met een bonus vrije worp vond BC Vlissingen daarna aanvallend weer de basket en werd de verdediging op tijd aangetrokken en de tweede zege op rij geboekt: 85-76.

Scores: Ronny 23, Sjoerd 14, Raylin 12, Jeroen 9, Robin 7, Erwin 6, Benjamin 6, Rajinder 3, Mike 3 en  Niels 2.

 

Dames 1: BC Vlissingen - Yellow Sox 73-79

BC Vlissingen nam in de beginfase een 13-11 voorsprong. Daarna nam koploper Yellow Sox met afstandschoten de leiding over en ging rusten met een 31-38 voorsprong. Na de pauze drukte Yellow Sox door naar 33-45, maar toen gooide BC Vlissingen alle schroom van zich af. Binnen enkele minuten was het verschil weggewerkt. Astrid schoot met haar vijfde driepunter haar team naar 63-53, maar daarna kwam Yellow Sox toch weer terug. De laatste twee minuten gingen in met 70-70, maar het moegestreden BC Vlissingen trok daarna aan het kortste eind: 73-79.

Scores: Astrid 23, Romana 13, Nanon 12, Melanie 10, Elisa 8, Linda 6 en Dorien 1.

 

Weekend 9 oktober:

 

Heren 1:  BC Vlissingen - Groene Uilen 69-58

BC Vlissingen toonde weinig ontzag voor de Groningse tegenstanders, die een divisie hoger spelen. De thuisploeg nam direct een voorsprong een bouwde die uit naar 22-17 na het eerste kwart. In het tweede kwart behield BC Vlissingen de leiding en ging rusten met een 39-32 voorsprong. Na de pauze probeerden de Groene Uilen de bakens te verzetten en kwamen terug tot 48-46. BC Vlissingen schakelde een tandje bij en drukte door naar 59-48. In de slotfase werd deze voorsprong niet meer uit handen gegeven: 69-58. Door deze zege speelt het team van coach Arjan de Bruin op 14 november thuis tegen Hoofddorp, dat eveneens uitkomt in de promotiedivisie.

Scores: Michel  21, Dennis 15, Benjamin 11, Dorde 8, Emilio 5, Raylin 5 en Stefan 4.

 

Dames 1:  BC Vlissingen - Kimbria 56-64

De Vlissingse vrouwen slaagden er in de openingsfase niet in de verdediging te sluiten, waardoor de ploeg uit Maastricht snel een 6-16 voorsprong nam. Daarna ging het beter draaien bij de thuisploeg, waardoor BC Vlissingen terugkwam tot 21-23. Kimbria sloeg net voor de pauze weer een gat: 25-33. Na de pauze knokte BC Vlissingen zich terug in de wedstrijd en bij 48-50 was alles weer mogelijk. Het laatste woord was echter voor Kimbria dat met 56-64 aan het langste eind trok.

Scores: Nanon 14, Romana 12, Elisa 8, Astrid 6, Linda 6, Melanie 4, Dorien 4 en Nayara 2.

 

Heren 2: BC Vlissingen 2 - Black Eagles 2 63-47

De eerste wedstrijd van dit seizoen voor het tweede herenteam van BC Vlissingen, thuis tegen het tweede van Black Eagles uit Rosmalen. BC Vlissingen begint met een nieuwe coach, Victor Vermue en een sterk gewijzigd team t.o.v. vorig seizoen. De thuisploeg begint goed aan de wedstrijd wat resulteerde in een 19-5 stand aan het einde van het eerste kwart. In het tweede kwart liep het aanvallend iets minder bij de thuisploeg, waardoor Black Eagles de achterstand bij rust kon beperken tot 30-13. Vlissingen begon weer sterk na de rust waarmee de marge in eerste instantie opliep tot ruim 20 punten, echter aan het einde van het derde kwart vond Black Eagles makkelijker de basket via drives: 48-36. In het laatste kwart liep BC Vlissingen gelijk weer verder uit, waarna het de wedstrijd tot een goed einde bracht: 63-46.

Scores: Ronny 14, Robin 12, Erwin 10, Angelo 6, Benjamin 5, Patrick 5, Niels  4, Mike 4 en Sjoerd 3.

 

Weekend 2 oktober:

 

Heren 1: BC Vlissingen - CobraNova 97-86 (foto’s)

BC Vlissingen speelde een sterk eerste kwart en nam een 22-12 voorsprong. In het tweede kwart kwam CobraNova terug naar 22-22, maar de thuisploeg ging toch rusten met een 39-33 voorsprong.

Na de hervatting trok de ploeg uit Voorburg het initiatief naar zich toe en kwam bij 45-46 voor het eerst op voorsprong. Tot 65-71 liep BC Vlissingen achter de feiten aan, maar in de laatste zeven minuten trok het team van coach Arjan de Bruin alle registers open. Binnen twee minuten werd de achterstand weggewerkt en met flitsend basketbal werd alsnog de 97-86 zege binnen gehaald.

Scores: Michel 29, Dennis 20, Stefan 17, Dorde 16, Raylin 9 en Allard 6.

 

Dames 1: Black Eagles 2 - BC Vlissingen 67-47

In Rosmalen kon een incompleet BC Vlissingen bijblijven tot 12-11, maar daarna liep de thuisploeg uit naar 28-13. BC Vlissingen herstelde zich en kwam terug tot 35-27 bij de rust. Na de pauze bleef BC Vlissingen aanklampen tot 40-34. Via driepunters vergrootte Black Eagles de marge tot 52-34, waarna het vierde kwart een formaliteit was: 67-47.

Scores: Melanie 20, Romana 20, Elisa 6, Floor 3 en Dorien 2.

 

Weekend 25 september:

Heren 1: Rotterdam Basketball 2 - BC Vlissingen 67-74

De basketballers van BC Vlissingen hadden in Rotterdam een prima competitiestart in de eerste divisie. Het team van coach Arjan de Bruin versloeg de reserves van Rotterdam met 67-74. BC Vlissingen kwam in de Alexanderhal gelanceerd uit de startblokken. De ploeg nam een 0-10-voorsprong. Die werd in de eerste helft met goed spel uitgebouwd naar 23-39.
Na de pauze verloor BC Vlissingen de controle over de wedstrijd en Rotterdam kwam bij 55-55 gelijk. In de slotfase behield BC Vlissingen de rust en won met verdiend met 67-74.
Scores: Michel 23, Benjamin 10, Dennis 9, Dorde 8, Emilio 8, Allard 6, Sjors 4, Stefan 4 en Raylin 2.

Weekend 11 september:

Heren 1: BC Vlissingen - Rotterdam Basketball 69-90 (foto’s)

De heren van BC Vlissingen speelden een prima wedstrijd tegen het eredivisieteam van Rotterdam Basketball. In de openingsfase was BC Vlissingen nog onder de indruk van de reputatie van de tegenstander, die daardoor eenvoudig uitliep naar een 2-15 voorsprong. Daarna gooide de thuisploeg de schroom van zich af, waardoor het verschil niet verder opliep en de rust aanbrak bij 26-41. Na de pauze kon het massaal opgekomen publiek genieten van een ijzersterk spelend BC Vlissingen, dat het eredivisieteam volledig met de muur tegen de rug zette en terugkwam tot 61-61. In het laatste kwart maakte international Patrick Hilliman (33 punten) echter het verschil, waardoor de Rotterdammers met 69-90 zegevierden.

Scores: Michel 21, Dennis 14, Stefan 11, Benjamin 9,  Emilio 9, Sjors 3 en Dorde 2.

 

Weekend 4 september:

 

Heren 1: BC Vlissingen - Binnenland 41-87

In de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen ontving BC Vlissingen Binnenland, dat vorig seizoen als tweede eindigde in de promotiedivisie. De ploeg uit Barendrecht bleek vooral fysiek een maatje groter dan de Vlissingers. Binnenland begon imponerend (2-10), waarna de thuisploeg zich enigszins leek te herstellen: 10-14. Vervolgens kwam BC Vlissingen ruim 10 minuten na elkaar niet tot scoren, waardoor de kloof opliep naar 10-40. Na de 15-48 ruststand bleef Binnenland ook in de tweede helft domineren. Via 26-64 werd de eindstand 41-87. Er is dus nog veel werk aan de winkel voor het team van coach Arjan de Bruin, dat volgende week zondag eredivisionist Rotterdam Basketball ontvangt.

Scores: Michel 17, Dennis 6, Dorde 4, Allard 4, Patrick 3, Sjors 3, Benjamin 2 en Emilio 2.

 

Onze Sponsors:

klik op het logo voor

meer informatie