Tekstvak: B C    V L I S S I N G E N

Basketball  Combinatie  Vlissingen

Tekstvak: Home
Tekstvak: Info
Tekstvak: Teams
Tekstvak: Programma
Tekstvak: Uitslagen
Tekstvak: Standen
Tekstvak: Verslagen
Tekstvak: Sponsoring
Tekstvak: Foto’s
Tekstvak: Verjaardagen
Tekstvak: Archief
Tekstvak: Links

 

Verslagen dames 1 seizoen 2003-2004

za 13-09  BC Vlissingen - Black Eagles    56-53

zo 21-09  Akrides       - BC Vlissingen   47-57

za 27-09  BC Vlissingen - Probuild Lions2 40-46

za 04-10  Hoofddorp     - BC Vlissingen   87-39

za 18-10  BC Vlissingen - Grasshoppers    beker

zo 26-10  Rotterdam     - BC Vlissingen   52-41

zo 02-11  BC Vlissingen - The Jugglers    92-78

za 08-11  The Jumpers   - BC Vlissingen   67-34

zo 23-11  BC Vlissingen - Baros           68-61

zo 30-11  WSC           - BC Vlissingen   68-65

zo 07-12  BC Vlissingen - Cangeroes       40-84

za 13-12  Orca's        - BC Vlissingen   63-34

za 20-12  JRC Boxtel    - BC Vlissingen   72-63

zo 11-01  BC Vlissingen - DAS Delft       44-78

za 17-01  P.Jumpers 2   - BC Vlissingen   63-48

za 24-01  Black Eagles  - BC Vlissingen   63-45

zo 01-02  BC Vlissingen - Akrides         52-82

za 07-02  PB Lions 2    - BC Vlissingen   70-32

zo 15-02  BC Vlissingen - Hoofddorp       67-81

zo 07-03  BC Vlissingen - Rotterdam       51-48

za 13-03  The Jugglers  - BC Vlissingen   60-37

zo 28-03  BC Vlissingen - The Jumpers     46-69

vr 02-04  Baros         - BC Vlissingen   70-37

zo 18-04  BC Vlissingen - WSC             60-66

za 24-04  Cangeroes     - BC Vlissingen   97-34

za 01-05  BC Vlissingen - Orca's          37-56

zo 09-05  BC Vlissingen - JRC Boxtel      56-79

za 15-05  DAS Delft     - BC Vlissingen   81-25

za 22-05  BC Vlissingen - Perik Jumpers 2   -

 

 

Basketbalsters starten bescheiden

Door Jasper Harthoorn

VLISSINGEN - De basketbalsters van BC Vlissingen beginnen zaterdag in de promotiedivisie met een thuiswedstrijd tegen de Back Eagles uit Rosmalen. Er is overwogen om een stapje terug te doen, maar de speelsters hebben gekozen om op dit niveau actief te blijven. Toch legt trainer Frank Böseler de basketbalsters niet te veel druk op. ,,We willen dit jaar gewoon lekker basketballen.”

Böseler is realistisch in zijn doelstelling. Astrid Franke (studie) en Linda de Meij (enkelblessure) zijn gestopt en hun plaatsen worden ingenomen door jonge speelsters uit het tweede team. Ook forward Marjolein van de Bosse verwacht een pittig seizoen. ,,Maar we hebben ervoor gekozen om in deze divisie te blijven. We zullen er vol voor gaan.”

Verbreden

Dit seizoen trainen de meiden van de eerste twee teams samen, een maatregel die is genomen om de selectie te verbreden. Böseler: ,,Het ziet er goed uit, maar we moeten afwachten hoe de jonge speelsters het op dit niveau gaan doen. De overgangsklasse is zwaar. We moeten afwachten of de integratie van speelsters uit het tweede succesvol is. Na een paar wedstrijden kunnen we beter inschatten hoe we ervoor staan.”

In de wedstrijd van zaterdag tegen Black Eagles zullen Marjolein de Dreu, Charlotte Wierikx en Romana de Ridder debuteren. ,,Ze geven een nieuw impuls aan het team, daar ben ik heel blij mee,” vindt Böseler.

Ook aanvoerder Nanon Doeland is optimistisch over de samenvoeging. ,,Op de training zijn ze enthousiast en ze pikken dingen snel op. Het is afwachten hoe goed ze het gaan doen in de competitie, die zal toch fysieker zijn dan ze gewend zijn. Ik verwacht er in elk geval veel van.” Van de Bosse vindt wel dat de speelsters uit beide teams nog aan elkaar moeten wennen. ,,We moeten elkaar beter leren vinden. Dat komt doordat zij toch andere trainingsvormen gewend zijn dan wij.”

Frank Böseler vindt het jammer dat bij BC Vlissingen veel aandacht uitgaat naar de twee topspeelsters, Nanon Doeland en Yolanda Joosse. ,,Zou het Nederlands elftal in 1988 Europees kampioen zijn geworden zonder een waterdrager als Jan Wouters?”, vraagt hij zich nijdig af.

Topscorerslijst

Doeland relativeert de opmerking van Frank Böseler: ,,Wij staan hoog op de topscorerslijst en daar wordt meestal naar gekeken. Maar dat neemt niet weg dat je een heel team nodig hebt om te kunnen presteren.”

Bovendien kwam het duo kort geleden vanzelf in de belangstelling te staan toen ze twijfelden over hun toekomst bij BC Vlissingen. Joosse overwoog op een aanbod van een club uit Breda in te gaan en Doeland twijfelde of ze nog wel op het op één na hoogste niveau van Nederland wilde uitkomen.

Volgens Böseler is er absoluut geen mentaliteits-probleem meer bij de speelsters. Om die reden stapte hij vorig jaar op, maar keerde op aandrang van de speelsters weer terug. ,,Voor mij is het een gesloten boek. Ik heb op het gebied van mentaliteit helemaal niets te klagen en wil er verder niet meer op terugkomen.”

(bron: PZC 11 september 2003)

 

Afstraffing in bekertoernooi

Door Pieter van Klinken

VLISSINGEN - De basketbalsters van BC Vlissingen zijn zaterdag hard onderuitgegaan in het beker-toernooi. De promotiedivisionist kreeg flink klop van eredivisionist Grasshoppers uit Katwijk: 45-103. Toch kwam het duel zelf de Vlissingse ploeg wel goed uit.

Twee weken geleden speelden de Vlissingse vrouwen in Hoofddorp een belabberde wedstrijd. ,,Er zat toen totaal geen beleving in de ploeg en we leden veel knullig balverlies”, zei trainer Frank Böseler. Nu wilde de oefenmeester een agressief BC Vlissingen zien. ,,Er moet goed gewerkt worden vandaag, zodat we weer met een goed gevoel de competitie in kunnen”, zei hij vooraf.

Voor Grasshoppers kwam de wedstrijd al even gelegen. In de eredivisie speelde de Katwijkse ploeg drie wedstrijden en die gingen alle verloren. Ook voor trainer René Mulder was BC Vlissingen-Grasshoppers een wedstrijd om een kater weg te spoelen. De Zuid-Hollandse vrouwen konden immers het duel van zaterdag niet verliezen. Bij het basketbal zit er tussen de promotiedivisie en de eredivisie een wereld van verschil. In de promotiedivisie spelen de ploegen doorgaans met zelf opgeleide speelsters. In de eredivisie is een ploeg vrijwel niets waard als er niet twee of drie aangekochte Amerikaanse basketbalsters spelen. In de promotiedivisie is kracht zo’n beetje het sterkste wapen. In de eredivisie is dat snelheid en technische finesse.

BC Vlissingen kón dus niet winnen van de Grasshoppers, overigens één van de weinige ploegen die geen Amerikanen herbergt. Maar jarenlange ervaring op het hoogste niveau was doorslaggevend. Al na vijf minuten stond de ploeg van trainer Böseler met 6-12 achter. Nog eens vier minuten later was het al 6-27. BC Vlissingen had tot 6-7 bij kunnen blijven, maar daarna was het gedaan. Over en uit. Aan het eind van het eerste kwart was het 10-30.

Formaliteit

Ook in het tweede deel ging Grasshoppers door. Yolanda Joosse maakte nog wel de openingstreffer, 12-30, maar daarna stoomden de Zuid-Hollanders door naar 12-41 en 21-57. De tweede helft was een formaliteit. De Katwijkers konden achterover hangen. Ze lieten Vlissingen dichter bij de basket komen, maar zorgden er wel voor dat de thuisploeg nauwelijks kon scoren. Bij de stand 45-103 werd het Vlissingse team eindelijk uit haar lijden verlost.

Maar het was zaterdag niet alleen kommer en kwel. Er waren positieve dingen te zien. Centerspeelster Joosse nam haar ploeg goed op sleeptouw. Hoewel de tegen-stander een eredivisionist is, scoorde ze toch 16 punten.

Frank Böseler zal nog tevredener zijn met de ontwikkeling van Charlotte Wierikx. Zij debuteert dit seizoen in het eerste team en laat zien dat ze het niveau van de promotiedivisie aan kan. Ze loopt bijzonder goed. De achttienjarige (eind deze week wordt ze negentien) forward vindt altijd een plek in het veld waar ze niet verdedigd wordt. Daardoor kwam ze tot twee fraaie driepunters.

,,Het waren inderdaad twee fijne driepunters”, vond Wierikx. ,,Ik kreeg de pass, stond vrij en dacht: ik maak hem. En dat deed ik. De tweede keer lukte het gewoon weer.” Ze zal het zelf niet gauw toegeven, maar haar schot is altijd goed geweest. ,,Ja, ik maak elke wedstrijd wel een driepunter, maar om nu te zeggen dat ik een goed schot heb. Dat zeg je niet zo makkelijk van jezelf.”

Vertrouwen

Dan doet de trainer dat maar. Böseler is heel tevreden over haar. ,,Ze ziet onze aanval goed. Ze weet precies wanneer ze moet lopen en waarheen. En ze schiet zeker. Ze is een talent. De andere speelsters moeten alleen nog een beetje vertrouwen in haar krijgen. Maar dat komt wel.”

Scores: Yolanda Joosse 16, Nanon Doeland 8, Charlotte Wierikx 6, Marjolijn van den Bosse en Melanie Lindenberg 4, Romana de Ridder 3, Cindy Kole en Jessica Verhage 2.

(bron: PZC 20 oktober 2003)

 

Rotterdam - BC Vlissingen 52-41

Vlissingen ging begon slordig en miste veel kansen, maar doordat Rotterdam met een hoog percentage ballen verzilverden, keek Vlissingen in het eerste kwart naar een achterstand van 16-2. In het tweede kwart ging de aanval beter, en dankzij 9 punten van Marjolijn van den Bosse kon Vlissingen wat inlopen. Maar deze inhaalrace kon de Zeeuwse formatie niet doortrekken, en toonde aanvallend te weinig initiatief. In het laatste kwart kwam Vlissingen nog terug tot 8 punten, mede dankzij een stabiele verdediging. Maar de overwinning van de gastvrouwen kwam niet meer in gevaar.

Scores: Marjolijn van den Bosse 9, Cindy Kole 8, Nanon Doeland 7, Immie Pattikawa 7, Yolanda Joosse 2, Romana de Ridder 2 en Jessica Verhage 2.

 

BC Vlissingen - Jugglers 92-78

BC Vlissingen kende een goede start tegen Jugglers en liep in het eerste kwart uit naar een 21-10 voorsprong. Het lengte-voordeel van Yolanda Joosse werd goed uitgebuit en ook Jessica Verhage was in deze fase goed op dreef.

In het tweede kwart ging Jugglers fysieker spelen en BC Vlissingen vergat toen de tegenstander de definitieve genadeklap te geven. Nanon Doeland zette halverwege dit kwart BC Vlissingen nog op een 28-16 voorsprong, maar daarna gaf men verdedigend teveel ruimte weg en kon de ploeg uit Enschede middels driepunters de aansluiting houden. Een minuut voor de pauze kwam men zelfs terug tot op 3 punten, maar het duo Doeland en Joosse zetten even aan en zo ging de thuisploeg met 36-29 rusten.

Na de pauze golfde het spel in een hoog tempo heen en weer. Aan Vlissingen zijde scoorde Yolanda Joosse in dit derde kwart maar liefst 18 punten, mede ook doordat guard Immie Pattikawa voor een snelle over-schakeling van verdediging naar aanval zorgde. Dezelfde Pattikawa was sowieso één van de uitblinkers met 15 punten in deze wedstrijd. BC Vlissingen kon echter de wedstrijd niet definitief beslissen in dit kwart.

De bezoekers bleven vol overgave knokken voor elke bal en met name Sharon Reuvekamp zorgde er met scores voor dat met 66-55 aan het eind van het derde kwart haar ploeg nog steeds in de wedstrijd zat. In het laatste kwart kwam Jugglers na drie minuten spelen terug tot 66-71, maar Charlotte Wierikx antwoordde net als een minuut eerder met een driepunter. Even later slonk de voorsprong zelfs tot drie punten, maar Vlissingen liep daarna uit naar een 92-78 eindstand, mede door het benutten van de toegekende vrije worpen in de slotfase. BC Vlissingen heeft nu drie van de 6 wedstrijden gewonnen is aan een goed seizoen bezig.

Scores: Yolanda Joosse 36, Immie Pattikawa 15, Nanon Doeland 12, Marjolijn van de Bosse 8, Jessica Verhage 7, Charlotte Wierikx 6, Romana de Ridder 5, Melanie Lindenberg 2 en Cindy Kole 1.

 

Basketbalsters knokken zich naar 68-61-overwinning op Baros

BC Vlissingen trotse middenmoter

door Pieter van Klinken

VLISSINGEN - BC Vlissingen lijkt zich na de zege van gisteren op het Rotterdamse Baros te ontpoppen als een stabiele middenmoter. Vooral dankzij een sterk tweede kwart en een goede slotfase won de thuisploeg met 68-61.

Acht wedstrijden speelde BC Vlissingen intussen in de promotiedivisie. Vier ervan won de ploeg. Het zijn cijfers die tot voor kort onhaalbaar leken voor de ploeg van trainer Frank Böseler. De laatste drie seizoenen speelde Vlissingen steeds tot het einde van de competitie voor lijfsbehoud. Vorig seizoen lukte dat. De twee seizoenen daarvoor niet, maar toen vielen beslissingen van de basketbalbond steeds in het voor-deel uit van Vlissingen. ,,Vorig seizoen hadden we bij de kerst nog maar twee punten”, glunderde Yolanda Joosse na de wedstrijd. ,,Nu al acht.” Joosse was blij dat de ploeg gisteren wilde vechten voor een over-winning. En ook Jessica Verhage, gisteren één van de uitblinksters aan Vlissingse kant, nam het woord vechten in de mond. ,,We trainen hard en we vinden elkaar goed in het veld. We laten onze kop niet meer hangen en vechten voor de overwinning.” Vlissingen gaf het in het verleden regelmatig op als het op achterstand kwam. Nu niet meer. Vlissingen hield het hoofd koel en ging geconcentreerd de strijd aan.

Gisteren werd dat heel erg duidelijk. Vlissingen had een voorsprong van dertien punten, maar gaf die weg. Halverwege het laatste kwart vochten de speelsters zich terug in de wedstrijd. En door die strijdlust was Vlissingen succesvol. Vlissingen begon nog slordig aan de wedstrijd. Passes kwamen niet aan en de schoten waren regelmatig onzuiver. Doordat ook de Rotter-dammers slordig in de afwerking waren, liep Baros niet ver uit in het eerste kwart: 15-22.

Na de korte pauze kwam er een omslag. BC Vlissingen leek ontketend, alles lukte. Er werd basketbal gespeeld zoals het gespeeld moet worden. Fraai was een actie bij een 40-31-voorsprong. Na een lange run kreeg Jessica Verhage de bal. Zonder te kijken gooide ze de bal achter haar rug om naar Marjolijn van de Bosse, die daardoor makkelijk kon scoren. Yolanda Joosse: ,,Alles lukte in dit kwart. We speelden een heel mooi spelletje en de slordigheden waren eruit. En het schot liep ook erg goed.”

En juist dat laatste liep in het derde deel niet meer. Baros zette veel druk op de linies van Vlissingen, dat daardoor ook veel overtredingen nodig had om de voorsprong te handhaven. Aanvankelijk lukte dat, maar in het vierde kwart leek Baros toch nog met de zege gaan lopen. Een driepunter van uitblinkster Andrea van Liere, een tweepunter en een vrije worp van Miranda Stolk en nog een driepunter van Van Liere brachten Baros op een 54-56-voorsprong. De spanning was weer helemaal terug. Vlissingen maakte het echter heel netjes af na de time out op 63-61. Joosse maakte 65-61 en 66-61. Na nog een time out op 28 seconden voor tijd maakte Nanon Doeland het laatste punt: 68-61.

Het betekende dat Vlissingen het achtste punt van het seizoen behaalde in de promotiedivisie. De ploeg achterhaalde Baros, dat met twee punten meer dan Vlissingen aan de wedstrijd begon. ,,Lekker”, lachte ook Böseler. ,,Vorig jaar verloren we twee keer na verlenging van ze. Nu winnen we. En we hebben een mooi gemiddelde. We hebben nu de helft van onze wedstrijden gewonnen. Als we dit zo houden, is het geen probleem meer om eens een keer een wedstrijd te verliezen van een ploeg die hoger staat. Nee, dit is heerlijk. Acht punten uit acht wedstrijden.”

Scores: Nanon Doeland 20, Yolanda Joosse 18, Jessica Verhage 10, Melanie Lindenberg en Marjolijn van de Bosse 5, Cindy Kole en Romana de Ridder 4, Immie Pattikawa 2.

BC Vlissingen - Cangeroes 40-84

De basketbalsters van BC Vlissingen speelden in de promotiedivisie een duel zonder passie met Cangeroes. Cangeroes kon vrij simpel uitlopen naar 10-21. In het tweede kwart kwam Vlissingen door een betere verdediging terug tot 26-29. Dichterbij kwam de thuisploeg niet. Na rust kwam Vlissingen vijf minuten niet tot scoren en Cangeroes liep makkelijk uit.

Scores: Yolanda Joosse 11, Nanon Doeland 10, Cindy Kole, Melanie Lindenberg 5, Romana de Ridder 5, Immie Pattikawa 2 en Jessica Verhage 2.

 

Orca's - BC Vlissingen 63-34

Vlissingen begon ondanks het missen van hun basis-centers sterk en zette de tussenstand na het eerste kwart op 13-14. De Orca's reageerde door over het hele veld een verdediging neer te zetten. Vlissingen had hier geen antwoord op en verloor hun voorsprong. In het derde kwart kon Vlissingen nog aardig bij-blijven, maar in het laatste kwart scoorde Vlissingen de eerste 7 minuten niet. En de thuisploeg kon de marge vergroten naar een uiteindelijke stand van 63-34.

Scores: Romana de Ridder 12, Nanon Doeland 9, Cindy Kole 8, Jessica Verhage 3, Marjolein de Dreu 1 en Immie Pattikawa 1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JRC Boxtel - BC Vlissingen 72-63

In Boxtel speelde BC Vlissingen een prima wedstrijd tegen het op de 3e plaats staande JRC ondanks het ontbreken van Immie Pattikawa, Marjolijn van den Bosse en coach Frank Böseler. Vervangend coach Tom Joziasse zag BC Vlissingen lang gelijke tred houden, maar na 26-24 sloeg JRC haar slag en ging rusten met 41-27. Onder impuls van Nanon Doeland - die haar laatste wedstrijd speelde voor haar zwangerschaps-verlof - kwam BC Vlissingen sterk terug tot 49-46. JRC bleef echter op voorsprong en sloot de wedstrijd winnend af met 72-63.

Scores: Nanon Doeland 23, Yolanda Joosse 22, Melanie Lindenberg 5, Jessica Verhage 4, Romana de Ridder 4, Marjolein de Dreu 3 en Cindy Kole 2.

 

BC Vlissingen - DAS Delft 44-78

Vlissingen begon geconcentreerd en opende de score met een driepunter, maar het uitgebalanceerde Delft nam snel het initiatief over en eindigde het eerste kwart met 18-28. En doordat Vlissingen slechts 6 punten in het tweede kwart scoorde kon Delft gemakkelijk uitlopen naar 24-46 bij rust.

Na rust kwam Vlissingen frisser en scherper over maar kon de marge van 20 punten niet verkleinen. In de laatste minuten was de Vlissingse verdediging rommelig waardoor de gastploeg met 44-78 2 punten uit Vlissingen meeneemt.

Scores: Charlotte Wierikx 11, Yolanda Joosse 10, Cindy Kole 6, Romana de Ridder 6, Melanie Lindenberg 5, Jessica Verhage 4 en Marjolijn van den Bosse 2.

 

Perik Jumpers 2 - BC Vlissingen 63-48

Vlissingen kon het tempo van Perik Jumpers (onder leiding van oud International Daphne Berends) in het eerste kwart nog redelijk bijhouden, door een sterke verdediging en een goede rebound. Maar de thuisploeg liep langzaam uit naar een ruststand van 37-22.

Na rust was Vlissingen niet meer in staat om het Perik Jumpers moeilijk te maken. En de thuisploeg kabbelde rustig naar 63-48.

Scores: Yolanda Joosse 11, Romana de Ridder 8, Charlotte Wierikx 8, Melanie Lindenberg 5, Marjolijn van den Bosse 5, Cindy Kole 4, Immie Pattikawa 4 en Jessica Verhage 3.

 

Black Eagles - BC Vlissingen 63-45

Vlissingen kwam in Rosmalen sterk uit de startblokken en stond na 5 minuten speeltijd op 4-14. In het tweede kwart bracht de thuisploeg de spanning terug in de wedstrijd door 4 driepunters te scoren, en zette de ruststand op 31-26.

Na rust kwam Vlissingen moeilijk tot scoren waardoor Black Eagles gemakkelijk uit konden lopen. In het laatste kwart was Vlissingen meer in staat om terug te komen en de Black Eagles winnen hun eerste wedstrijd met 63-45.

Scores: Yolanda Joosse 15, Jessica Verhage 10, Immie Pattikawa 9, Melanie Lindenberg 4, Marjolijn van den Bosse 4, Cindy Kole 2 en Romana de Ridder 1.

 

BC Vlissingen - Akrides 52-82

Vlissingen had in IJmuiden gewonnen, maar in de thuiswedstrijd kwam Vlissingen er niet aan te pas. Akrides schiet met scherp en leidde na het eerste kwart al met 15-26. In het tweede kwart sprokkelde Vlissingen slechts 6 puntjes bijeen wat tot een 21-43 ruststand leidde.

In het derde kwart duurt het ook weer 6 minuten voordat Vlissingen scoorde. Alleen in het laatste kwart kan Vlissingen weer echt wat terugdoen via Yolanda Joosse die in dit kwart 11 punten scoort maar het was slechts een druppel op de gloeiende plaat, eindstand 52-82.

Scores: Yolanda Joosse 13, Marjolijn van den Bosse 10, Immie Pattikawa 9, Cindy Kole 6, Charlotte Wierikx 5, Romana de Ridder 4, Melanie Lindenberg 3 en Jessica Verhage 2.

 

Probuild Lions 2 - BC Vlissingen 70-32

BC Vlissingen vond in Landsmeer een tegenstander met veel lengte in huis en moest daar de gehele wedstrijd tegenop boxen. Vlissingen kwam op voorsprong door twee driepunters van Melanie Lindenberg maar Pro-build kwam terug en nam een voorsprong van 15-7. Door twee opeenvolgende scores van debutante Elisa Kuipers vond Vlissingen toch weer de aansluiting. Het tweede kwart bleef Vlissingen knap bij, en gaf het scorebord bij rust een 41-26 tussenstand aan.

Dat de overwinning van de thuisploeg uiteindelijk nog ruim uitviel lag aan het derde kwart, toen Vlissingen maar 1 score wist te produceren. Het laatste kwart ging de Zeeuwse ploeg met een achterstand van 60-28 in, maar de ploeg bleef bewonderenswaardig knokken in de verdediging en zo de eindstand op 70-32 bepaalt.

Scores: Melanie Lindenberg 9, Cindy Kole 7, Marjolein de Dreu 5, Elisa Kuipers 4, Jessica Verhage 4 en Quintana Pattinama 3.

 

BC Vlissingen – Hoofddorp 67-81

BC Vlissingen blijft positief

Door de sportredactie

De basketbalsters van BC Vlissingen verloren gisteren met 81-67 van BV Hoofddorp, maar konden het veld met opgeheven hoofd verlaten. De ploeg maakte het de nummer vier van de promotiedivisie lastig en doorbrak voor het eerst in twee maanden de zestigpuntengrens.

Vlissingen kent een bijzonder competitieverloop. Na jaren van tegenslag begon de ploeg boven verwachting. Na acht wedstrijden had het team acht punten en stond goed in de middenmoot. Er was volop vertrouwen en de speelsters vochten voor elkaar. Daarna keerde het tij. Vlissingen won geen enkele wedstrijd meer en daalde af naar de twaalfde stek, een degradatieplaats. Vlissingen is terug bij af, er is geen verbetering ten opzichte van vorige jaren.

Het grootste probleem is de aanval, volgens trainer Frank Böseler. ,,Verdedigend zit alles wel snor, maar we scoren te weinig.’’ Het heeft onder meer te maken met het feit dat Nanon Doeland al een tijdje niet mee doet. Böseler: ,,Zij was meestal goed voor twintig punten.’’

Doeland is zwanger en zal dit seizoen niet meer meedoen. Bovendien is ook Yolanda Joosse gestopt. Ook zij is een speelster die per wedstrijd goed is voor zo’n twintig punten.

Er zijn nu geen basketbalsters meer in de ploeg die deze twee kunnen doen vergeten.

Toch, en dat tekent de speelsters van BC Vlissingen, blijft de stemming onverminderd positief. Immie Pattikawa, met haar 26 jaar inmiddels routinier: ,,De jongere speelsters worden steeds beter. Ik ben niet somber gestemd, ik blijf positief. De dip hebben we nu gehad. Daar zijn we uit. Met hoe het nu gaat ben ik tevreden.’’ Met ’nu’ bedoelde Pattikawa de wedstrijd van gisteren. Ze had alle reden om positief te zijn. Vlissingen speelde eindelijk weer eens een puike wedstrijd waarbij het dicht bij de tegenstander kon blijven.

BC Vlissingen maakte het Hoofddorp soms zelfs moeilijk. Het was ook het spelletje van Hoofddorp dat het Vlissingen makkelijk maakte. De Noord-Hollanders zetten veel druk op de verdediging van Vlissingen. Twee vrouwen bleven steeds in de aanval hangen, waardoor de Vlissingers de counter met succes konden hanteren.

De manier van spelen van Hoofddorp wierp echter ook zijn vruchten af. Door de druk maakte de thuisploeg passend veel fouten, waardoor Hoofddorp een aantal keer makkelijk kon scoren.

In de eerste helft liep Hoofddorp uit naar 35-45, maar daarna kwam Vlissingen terug. De ploeg kwam tot vier punten: 52-56. Een halve minuut en twee fouten in de opbouw later was het verschil weer tien: 52-62. Hierna gooide Hoofddorp de deur definitief dicht. Het vierde kwart liep de ploeg uit tot 67-81, de eindstand.

Desondanks was Böseler tevreden. ,,Ik ben vooral blij omdat we weer eens meer dan zestig punten hebben gemaakt en omdat ik heb gezien dat een aantal mensen weer op scherp staat. Als ze wil werken en zich twee-honderd procent geeft, is Romana de Ridder een goede speelster voor ons. En er waren meer mensen die vandaag goed waren. Dat we verloren lag aan de lengte. Die kwamen we tekort. En bovendien is Hoofddorp kwalitatief natuurlijk beter. Het is een ploeg die in de topdrie hoort.’’

Scores: Romana de Ridder 14, Melanie Lindenberg 11, Charlotte Wierikx, Elisa Kuipers en Marjolijn van den Bosse allen 10, Cindy Kole 6, Immie Pattikawa 4 en Jessica Verhage 2.

(bron: PZC 16 februari 2004)

 

Yolanda Joosse beëindigt haar basketballoopbaan

Van de sportredactie

VLISSINGEN - Basketbalster Yolanda Joosse is met onmiddellijke ingang gestopt met haar sport. De speelster van BC Vlissingen mist al twee jaar lang spelvreugde en vindt het nu welletjes. Joosse speelde acht jaar als center in de Vlissingse hoofdmacht.

Dat de Vlissingse het nog twee jaar volhield, zegt veel. „Ik hou niet van opgeven“, vertelt Joosse. „Ik heb het lang volgehouden, maar op een gegeven moment is de maat vol. Ik vond het een moeilijke keuze. Het is ook niet mijn stijl om op de helft van de competitie te kappen.“

Joosse mist echter nog uitdaging in haar sport. „Ik weet niet precies wat me nou is tegen gaan staan. Misschien is het de sleur.“

Trainer Frank Böseler is teleurgesteld over de keuze van zijn centerspeelster. „Yolanda is iemand die per wedstrijd goed is voor zo’n twintig punten. Per wedstrijd halen we er gemiddeld 52. Dat zegt wel iets over hoe belangrijk zij was.“

Toch was er ook opluchting bij Böseler. „Er waren ergernissen in de ploeg. Yolanda kon vanwege haar werk niet meer mee naar alle uitwedstrijden. Normaal gesproken vonden de speelsters dat niet erg. Zij zorgde door haar doelpunten in de wedstrijden waar ze wel bij was voor overwinningen. Daardoor konden de andere speelsters haar afwezigheid accepteren. Nu wonnen we niet veel meer en werd het minder geaccepteerd.“

Joosse heeft dit zelf nooit gemerkt. „Hij denkt misschien aan zijn eigenbelang. De meiden hebben helemaal geen wroeging. En ook ik kan goed met ze opschieten.“

Joosse speelde met de junioren in de eredivisie en werd geselecteerd voor Jong Oranje. Daarna speelde ze acht jaar lang in de hoofdmacht van BC Vlissingen. Met die ploeg streed ze de laatste jaren steevast succesvol tegen degradatie.

(bron: PZC 17 februari 2004)

 

BC Vlissingen - Rotterdam 51-48

Vlissingen kon in het eerste kwart niet loskomen en het eerste kwart eindige in 8-8. Hierna begon Vlissingen beter te spelen en mede dankzij 8 punten van Elisa Kuipers kon Vlissingen nu wel uitlopen, naar 27-18.

Na rust kon Vlissingen deze marge niet in standhouden en Rotterdam kwam zelfs voor met 35-36. In het laatste kwart stelde Vlissingen orde op zaken en boog opnieuw de score om naar 41-36. Hier had Rotterdam geen antwoord op en Vlissingen wint na een zwaarbevochten wedstrijd met 51-48

Scores: Elisa Kuipers 12, Immie Pattikawa 12, Romana de Ridder 12, Melanie Lindenberg 5, Quintana Pattinama 4, Cindy Kole 3 en Charlotte Wierikx 2.

 

 

Onze Sponsors:

klik op het logo voor

meer informatie