Tekstvak: B C    V L I S S I N G E N

Basketball  Combinatie  Vlissingen

Tekstvak: Home
Tekstvak: Info
Tekstvak: Teams
Tekstvak: Programma
Tekstvak: Uitslagen
Tekstvak: Standen
Tekstvak: Verslagen
Tekstvak: Sponsoring
Tekstvak: Foto’s
Tekstvak: Verjaardagen
Tekstvak: Archief
Tekstvak: Links

 

Verslagen dames 1 seizoen 2002-2003

BC Vlissingen geeft goed partij

Door Koen de Vries

VLISSINGEN - Op papier was de bekerstrijd tussen BC Vlissingen en Binnenland er zaterdag een tussen David en Goliath. Het Barendrechtse Binnenland, de trotse koploper van de eredivisie, zou het een klasse lager moeizaam draaiende BC Vlissingen wel eens een afstraffing geven. Het liep anders. BC Vlissingen kon zich lange tijd meten met Binnenland en kon het strijdperk met opgeheven hoofd verlaten: 51-74.

Het contrast met eerdere thuiswedstrijden dit seizoen moet groot zijn geweest. BC Vlissingen-trainer Frank Böseler (38) was drie weken geleden zo teleurgesteld in het optreden van zijn meiden dat hij ze niet langer wilde trainen en coachen. Op initiatief van diezelfde meiden kwam er een verzoeningsgesprek en daarna was opeens alles anders. Vorige week won BC Vlissingen met het grootste gemak van BV Lely en gisteren sloeg de ploeg opnieuw geen gek figuur tegen wellicht de toekomstig landskampioen.

Böseler zag een herboren team en liet daar geen mis-verstand over bestaan: ,,Ik ben hartstikke trots op deze meiden. Tegen de koploper van de eredivisie staan we het grootste deel van het eerste kwart en een deel van het tweede kwart voor. En dat was niet omdat Binnenland op halve kracht speelde. Misschien heeft die ploeg zich een beetje verkeken op onze verdediging. Dat is toch het sterkste punt van ons. BV Lely maakte er vorige week maar 31 en dat we Binnenland op 71 houden is ook erg goed.”

Conditieslag

In de aanvangsfase van duel in de achtste finales van het bekertoernooi leek Binnenland het allemaal heel slim aan te pakken. De met tien man aan het karwei begonnen Barendrechters (onder wie twee Amerikaan-sen) achtervolgden de uitgeklede Vlissingse formatie over het hele veld. De thuisploeg had slechts zeven speelsters op het wedstrijdformulier staan, onder wie de niet fitte Yolanda Joosse. Een conditieslag zou onherroepelijk in Binnenlands voordeel uitpakken.

Niets bleek echter minder waar. Hoewel de speelsters van BC Vlissingen al snel naar adem hapten, bleven ze toch aan de goede kant van de score. Nanon Doeland, Yolanda Joosse en Linda de Meij-Van Eenenaam raakten om beurten de roos en lieten zich bovendien niet imponeren door het lichamelijke geweld van enkele bezoeksters. Na 17-17 eind eerste periode en 23-19 halverwege het tweede kwart, koos de coach van Binnenland voor een andere tactiek, de zone-verdediging. Hoewel deze consessie een morele overwinning voor Vlissingen betekende, luidde het ook de ondergang van de ploeg in.

Steeds moeilijker werden de gaten in de vijandelijke defensie gevonden en langzaam sloop Binnenland weg. Via 25-34 in het tweede en 39-56 in het derde kwart werd het uiteindelijk 51-74. BC Vlissingen had het vooral aan enkele gave driepunters van Astrid Franke te danken dat het scorebord regelmatig bijgewerkt moest worden. Böseler: ,,Er is geen moment geweest dat we weggespeeld zijn. Ook niet in het laatste kwart, waarin we op ons tandvlees speelden.”

Hereniging

Al met al is er bij BC Vlissingen sprake van een bijzondere ommekeer. Een vertrek en een hereniging zorgden daarvoor. ,,Het is nooit mijn doel geweest om toneel te spelen´, zegt Böseler, die vooral vond dat zijn speelsters te weinig inzet toonden. ,,Mijn vertrek was niet gespeeld. Ik kreeg de groep niet op gang. Maar ze wilden heel graag dat ik terugkwam. Waarom zou ik me daarvoor afsluiten?”

De trainer heeft geen zin om erover door te praten. ,,Bij de meiden ligt deze zaak heel gevoelig en daar heb ik begrip voor. Vorige week speelden een prima partij bij BV Lely, maar sprak achteraf iedereen over mijn vertrek. We moeten dit achter ons laten en naar de toekomst kijken. We hebben de laatste twee weken fantastisch gespeeld en getraind. Ik heb diep respect voor de groep gekregen. De meiden hebben de wil er iets moois van te maken.”

Maar wil Böseler dan niet verklappen wat er in die korte tijd zo revolutionair veranderd is? ,,Je moet eigenlijk terug gaan naar eerder competities. Daarin verloor BC Vlissingen in het begin steeds nipt van sterke tegenstanders en daar zat de ploeg de rest van het seizoen steeds tegen aan te hikken. Deze weken hebben we het plezier in het basketballen terug gevonden. Daardoor is de druk eraf en komen de prestaties vanzelf.”

Scores: Nanon Doeland 14, Astrid Franke 13, Yolanda Joosse 10, Linda de Meij 8, Jessica Verhage 4, Cindy Kole 2

(bron: PZC 2 december 2002)

 

Basketbalsters diep bedroefd

Door Ron de Waal

VLISSINGEN - Het is de basketbalsters van BC Vlissingen in de thuiswedstrijd tegen het Utrechtse Cangeroes gisteren niet gelukt om een vervolg te geven aan de goede reeks van de laatste weken. In een bloedstollende slotfase moest de ploeg van Frank Böseler nipt het hoofd buigen: 59-60.

Zichtbaar aangeslagen bleven de Vlissingse speelsters minutenlang voor zich uitstaren. De beloning voor een enorme portie strijd die ze hadden geleverd bleef uit en dat kwam hard aan. Ondanks een flitsende start (16-9), moest de ploeg uit de promotiedivisie bijna de hele wedstrijd tegen een minieme achterstand opboksen. Maar van wijken wilde niemand weten.

,,Daarom is de kater juist zo groot``, zei topscorer Astrid Franke na afloop. ,,Ik denk dat we deze wedstrijd juist in dat eerste kwart hebben verloren, omdat onze vroege voorsprong veel te snel uit handen werd gegeven. Je ziet dan op den duur dat Cangeroes net dat stukje meer ervaring heeft dan wij. ``

Frank Böseler wilde niets van gebrek aan ervaring meer weten. ,,Daar mogen we ons niet meer achter verschuilen``, zei de coach. ,,Het enige wat ik de ploeg kan verwijten is dat we een fase in de eerste helft niet in de organisatie bleven spelen. Daarbij kwam natuurlijk ook dat we weer in foutenlast raakten.``

De coach doelde vooral op Astrid Franke en Linda de Meij, die het laatste deel van de wedstrijd vanaf de spelersbank moesten volgen. Ook Yolanda Joosse, die een taaie middag had tegen ex-international Anneke Maurits, zat met vier fouten akelig dicht tegen een vroegtijdig wedstrijdeinde aan te hikken.

Het was in de beginfase juist aan Maurits en ex-Vlissingenspeelster Sophia van der Kaaden te danken dat de bezoekers in de wedstrijd konden blijven. Na twee driepunters van Linda de Meij en een aantal nuttige intercepties van de kleine Immie Pattikawa, stond het al heel snel 16-9 en moest Cangeroes-coach Danny Post zijn toevlucht zoeken in een time-out.
De onderbreking miste zijn uitwerking niet, want in een mum van tijd bogen de bezoekers de achterstand om in een 21-16-voorsprong. De thuisploeg kon met veel strijdlust in het spoor blijven. Dat BC Vlissingen met achterstand (29-36) ging rusten, had dan ook meer te maken met het onbenut laten van enkele vrije kansen.

Wankelen

Een voor iedere meter strijdende thuisploeg liet zich echter niet ontmoedigen en knokte zich aan het einde van het derde kwart terug tot een verschil van twee: 50-52. In een rommelige, maar o zo spannende laatste tien minuten rook BC Vlissingen de winst. Een driepunter van Astrid Franke betekende een 58-56-voorsprong, maar juist Sophia van den Kaaden bracht de thuisploeg weer aan het wankelen: 59-60. Met nog vijfentwintig seconden op de klok heroverde BC Vlissingen de bal en mocht het op zoek gaan naar de winst. Een vrije schotkans werd door Cindy Kole niet genomen, waarna prompt balverlies werd geleden. De laatste vier seconden liet Cangeroes zich de bal niet meer ontfutselen en bleef de thuisploeg met lege handen achter.

,,Ik had het verlate Sinterklaas-feestje dat straks gevierd wordt wel anders willen beleven``, treurde Frank Böseler. ,,Maar aan de andere kant ben ik toch ook weer een beetje trots op die meiden. Ze hebben de problemen van de laatste tijd goed verwerkt. Daarom is het zuur dat we dat vanmiddag niet in winst konden vertalen.``

BC Vlissingen-Cangeroes 59-60 (29-36). Scores BC Vlissingen: Astrid Franke 23, Nanon Doeland 15, Linda de Meij 8, Marjolijn van den Bosse 6, Cindy Kole 5, Yolanda Joosse 2.

(bron: PZC 23 december 2002)

 

BC Vlissingen - Quo Vadis 63-53

Vlissingen begon strek aan de wedstrijd met fanatiek en geconcentreerd basketbal. Dit resulteerde in een 9-0-voorsprong na zes minuten. Na deze flitsende start kwamen de gasten langzaam maar zeker terug. Toch konden de Vlissingse vrouwen met een 31-25- voorsprong rusten. Na de pauze liep die ploeg zelfs uit naar 54-38. Quo Vadis verkleinde daarna de marge weer en bezorgde BC Vlissingen een aantal spannende slotminuten. Toch boekte de thuisploeg uiteindelijk een 63-53-overwinning.

Scores: Yolanda Joosse 20, Nanon Doeland, Cindy Kole 9, Linda de Mey 8, Immie Pattikawa 7, Marjolijn van den Bosse 6 en Astrid Franke 3.

 

 

BC Vlissingen kan hoofd niet koel houden

ROTTERDAM - De basketbalsters van BC Vlissingen liepen vrijdagavond tegen een onnodige nederlaag aan. In het duel met nummer vijf Baros leidde de Walcherse formatie drie minuten voor het einde nog met 66-64. In de slotfase kon de ploeg het hoofd echter niet koel houden en moest het alsnog een nederlaag slikken: 71-67.

Volgens coach Frank Böseler speelde zijn ploeg een goede partij. ,,Maar ik moest Yolanda Joosse in het laatste kwart wisselen omdat ze geblesseerd was en dat was een aderlating”, zei Böseler. ,,We hebben thuis ook pas na verlengingen van deze ploeg verloren en nu zat er opnieuw meer in. We hadden echter te vaak onnodig balverlies. Ik denk dat Baros daar wel twintig punten uit heeft gescoord. Aan de andere kant was dit één van de betere wedstrijden van het seizoen. We hebben de stijgende lijn van de afgelopen maanden ondanks het verlies gewoon doorgetrokken.”

Scores: Nanon Doeland 19, Yolanda Joosse 13, Cindy Kole 9, Immie Pattikawa 7, Jessica Verhage 7, Linda de Meij 4, Marjolijn van den Bosse 4, Astrid Franke 3.

(bron: PZC 15 februari 2003)

 

 

Onze Sponsors:

klik op het logo voor

meer informatie